Sinds 1980 wordt de oude boerderij bewoond door Josien te Lindert en haar gezin. Josien en dochter Femke bestieren samen theetuin Rensink. (foto: Vanessa Wassink)
Sinds 1980 wordt de oude boerderij bewoond door Josien te Lindert en haar gezin. Josien en dochter Femke bestieren samen theetuin Rensink. (foto: Vanessa Wassink)

Teatime aan de Tammeldijk

De boerderij aan de Tammeldijk 4 stamt uit 1799 en is tot aan 1940 – toen een nieuwe boerderij verderop gebouwd werd door de laatste telg van het geslacht – door een Rensink bewoond. De naam Rensink werd zelfs al voor het eerst in 1650 opgetekend. Sinds 1980 wordt de oude boerderij bewoond door kleindochter Josien te Lindert en haar gezin. Josien en dochter Femke bestieren samen theetuin Rensink.

AALTEN - "Je groeit mee," aldus Josien. "Dit is mijn 19e seizoen. Eerst hadden we alleen koffie en thee. Al snel ging ik zelf appeltaart bakken, veel lekkerder natuurlijk. Maar onze gasten vroegen steeds vaker om een kopje soep of iets hartigs." Tegenwoordig is er een uitgebreide kaart met gerechten die zoveel mogelijk bereid zijn uit streekproducten. Op reservering is er een driegangen afternoon tea te bestellen.

De tuin van 1600 m2 heeft verschillende tuinkamers waaronder een hostatuin met een collectie van zo'n 300 soorten. Theetuin Rensink ligt pal bij knooppunt 59 en heeft speciale arrangementen voor wandel- en fietstochten."

Na het afronden van een opleiding tot reisleidster en de hotelvakschool is dochter Femke onlangs in het bedrijf gekomen. Moeder en dochter hebben beide een passie voor de theetuin. "We onderscheiden ons in gastvrijheid. Het is hier knus en gezellig, en het vertrouwen dat we de gasten geven door zelfbediening – ook in afrekenen – geeft altijd positieve reacties. Uniek is onze gerestaureerde deel die we het hele jaar door verhuren voor feestjes. Wanneer de deuren open staan biedt dat een prachtig uitzicht op het omliggende landschap."

Wat maakt ondernemen in Aalten speciaal? "Hier liggen onze wortels, er heeft altijd familie gewoond. En je werkt voor jezelf, je kunt je eigen ziel en zaligheid er in leggen."

Wat is je grootste ergernis? "We kennen geen ergernissen. De mensen zijn altijd enthousiast. Het publiek selecteert zichzelf ook uit: ben je uit op rottigheid dan ga je niet eerst dat eind fietsen."

Wat doe je in je vrije tijd? Josien: "Nu Femke in het bedrijf zit kunnen we weer eens een weekend gaan fietsen." Femke houdt van actieve vakanties, zoals een wandelvakantie in de Alpen. Voor beide geldt dat ze onderweg geen theetuin links kunnen laten liggen.

Wat mis je nog in Aalten? "Qua voorzieningen heeft de gemeente Aalten alles, of anders is het in de directe omgeving te vinden."

Wat is de beste raad die je ooit kreeg? Josien: "Ga je eigen gang, je kunt het toch niet iedereen voor honderd procent naar de zin maken."

www.theetuinrensink.nl

Meer berichten