De organisatoren van BroekRock. Foto: PR

De organisatoren van BroekRock. Foto: PR

Tiende Broekrock kent mooie programmering

Muziek

Festival in Breedenbroek weer helemaal terug na twee ‘loze’ jaren

BREEDENBROEK - Eindelijk kan het weer. Het open air festival ‘Broekrock’ in Breedenbroek staat dit jaar gepland op 10 september. De organisatie heeft voor deze tiende editie een mooie programmering neergezet voor zowel jong als oud, uiteraard weer op het alom bekende terrein van café-restaurant Koenders. En zoals vanouds wordt er gestart met ‘Broekrock Kids’.

De mannen van ‘Stichting BroekRock’, Mark Baten, Erik Seesink, Henry Massop en Christian Jansen hebben er hard aan gewerkt. Mark: ”Na negen edities was er twee jaar niets en dan nu alsnog op 10 september de tiende keer. Het heeft even geduurd voordat we als organisatie tot het besluit zijn gekomen om het dit jaar allemaal op één dag te laten gebeuren. Het is de tiende keer en dat is toch wel iets speciaals én anders dan anders.”.
‘Broekrock Kids’ wordt een minifestival met muziek, een springkussen, tattoos, luchtgitaar, suikerspin, popcorn, een zandbak XXL een Mystery guest en nog veel meer. Mark: ”Alle kinderen uit de regio krijgen via school een zogenaamde strippenkaart waar alle activiteiten op worden afgevinkt. Het gaat onder meer om de scholen uit Breedenbroek, Dinxperlo, De Heurne maar ook Megchelen. Mocht je de strippenkaart kwijt zijn of vergeten, geen nood, dan krijg je er gewoon een bij de ingang”. Dat belooft weer een superfijne dag voor alle kids uit de regio.’ Broekrock Kids’ begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. De entree is een vrije gift.

Back2basic, Boh Foi Toch, Hard Candy en Onwies
Vanaf 16.30 uur gaat het programma verder met vier bands die een prachtig podium krijgen en het volk uit Breedenbroek en omstreken mogen entertainen. Er wordt gestart met Back2basic. Deze band speelt akoestische rustige nummers die overgaan naar lekkere en wat oudere nummers maar dan ‘vol gas’. Vervolgens is het rond 18/.30 uur de beurt aan Boh Foi Toch, de band die eigenlijk helemaal geen introductie nodig heeft. Ze zijn al jaren actief en geliefd bij jong en oud. Hans Keuper zingt op zijn eigen verjaardag in ons eigen dialect.
De derde band heeft zijn naam wellicht weggeplukt van een album van Madonna. Hard Candy gaat het publiek vermaken met een energiek optreden en de toehoorders klaarstomen voor de vierde act: Onwies. Wie nog energie over heeft en nog kan, mag dan meelallen en springen met knalharde rock maar ook rustige ballads. Onwies wordt de afsluiter van deze tiende editie van Broekrock. Een gevarieerd programma dus waarbij een ieder aan zijn trekken komt. Tussen de bedrijven door zal dj Danny Dynamite het publiek aan het dansen en feesten houden. En zoals de organisatoren zeggen: ”BOH wat een line-up en FOI wat hebbe we’j dur zin an, TOCH?”

‘Geen fratsen ticket’
Mark: ”Om kostendekkend te kunnen zijn, zijn we genoodzaakt om dit jaar een entree te vragen van 10 euro. Anders dan de voorgaande jaren is dat de verkoop van de ‘geen fratsen tickets’ dit jaar via Ticketverkoop gaat. Gewoon een tientje voor deze tiende editie van Broekrock op 10 september. Ga hiervoor naar onderstaande website. Kijk ook op de facebookpagina van Stichting Broek Rock en op Instagram bij broekrockbreedenbroek.


www.ticketkantoor.nl/shop/broekrock

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant