Foto: Jacqueline Obbink

Uitstekend verzorgd Midzomerconcert door Crescendo IJzerlo

IJzerlo - Ruim 350 bezoekers genoten zaterdagavond 30 juni van een tot in de puntjes verzorgd midzomerconcert door de Christelijke Muziekvereniging Crescendo uit IJzerlo. Tijdens deze avond bleek weer eens waar een kleine buurtschap groot in kan zijn. Het 'Bergerveld' direct tegenover het 'Dorphuus' was door de leden omgetoverd tot een prachtige oase waar de bezoekers in een feeërieke en romantische sfeer in alle rust konden genieten van een subliem concert.

Het sportveld was aan de straatzijde afgebakend en aan de andere zijde had men het zicht op de maïs die de juiste lengte had. In een prachtige muziektent was met gebruikt van pallets, een 'oplopend' podium gebouwd waarop plaats was voor de ruim vijftig leden tellende fanfare mét meewerkende artiesten. 'Muziek - Liefde - Naoberschap' liep bij de muziekkeuze als rode draad door het programma. Naast de fanfare zélf waren er optredens van meerdere muzikale talenten die de buurtschap IJzerlo rijk is. Dit waren Rosanne Navis op piano, Cindy Rexwinkel met accordeon, de zangeressen Joyce Drenthel en Dieuwertje Westendorp én de gitaristen Richard Albers en Jean-Pierre Schepers.

Ontroering
Enkele gezamenlijk gespeelde nummers van fanfare met artiesten over 'liefde' brachten zichtbaar ontroering bij het publiek. Op muziek van 'Crescendo' bracht de acro-groep van Aktief een adembenemende show voor het voetlicht. Met behulp van tien gevulde gereedschapkisten had de slagwerkgroep van 'Crescendo' voor deze avond een speciale act ingestudeerd die werd beloond met een ovationeel applaus. Het gehele terrein was aantrekkelijk ingericht met stoelen, picknicktafels, sta-tafels en enorme bloemstukken op het podium en tussen het publiek. Het door Wiljo Brusse uitstekend verzorgde licht- en geluidsysteem maakte het plaatje compleet. Met het spetterende finalenummer 'Go like Elijah' dat 'Crescendo' samen met álle artiesten speelde werd om 11.15 uur het concert afgesloten.

Met de vraag om een toegift en een staande ovatie beloonde het publiek fanfare én artiesten voor de prachtige avond. Tot in 'de kleine uurtjes' werd er nagepraat over het gebrachte programma 'Muziek - Liefde - Naoberschap'. Na maanden van voorbereiding kunnen de leden van 'Crescendo' terug kijken op een bijzonder geslaagd evenement dat qua presentatie, muzikaliteit, entertainment en programmakeuze op een hoog niveau stond.

Meer berichten