Open tuinen in Breedenbroek

Kijk en geniet in twee zomerse tuinen in Breedenbroek. Het zomerse weer houd nog even aan, een moment om heerlijk rond te dwalen door de veelzijdige tuin ’t Meihuus van Yvonne en Wim Duitshof-Knufing. Op dezelfde dag is, op korte afstand, ook de tuin van Annie en Henk van Langen te bezoeken.

De zomer is in de tuin al weken lang zichtbaar. Het komt door de hoge temperaturen en natuurlijk de zon doet vele planten goed, maar niet alle. Langdurige droogte heeft zo zijn gevolgen, je kunt nu ook goed zien welke planten niet op de juiste plaats staan. Sommige planten hebben het moeilijk, maar er word veel gesproeid en daarom ziet de tuin er nog zeer goed en verzorgd uit .

Vooral de prairie borders staan volop in bloei

Vorig jaar zijn de nodige aanpassingen verricht, de siergrassen borders opnieuw ingericht, alles eruit en gescheurd, deze zijn nu gecombineerd met vaste planten. Al geruime tijd een kleurrijk succes. Ook goed geslaagd is dat er meer zitplekken gecreëerd zijn bij de vijver door een border te verkleinen.

Komt u kijken en geniet van de veelzijdige kijk tuin met kleur, geur en in een prachtige sfeer. Tevens ziet u op verschillende plekken de juiste hoeveelheid natuurlijke kunst.

Naast de natuurlijke poel in de bloemenweide ligt een grote strook geurende Moschata rozen geweldig te bloeien. Het is een oase van rust om hier te vertoeven.

Kortom, door de diversiteit is er veel om van te genieten. Dit jaar is de tuin te bezoeken 15 juli, 12 augustus en 23 september, van 11.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 3,00 p/p. en € 2.50 bij Van Langen

Geniet van de rust en sfeer op één van de vele zitplekken onder het genot van een kop koffie of thee met heerlijk appelgebak.

Vanaf 10 pers. Kunt u met afspraak de tuin ook op andere tijdstippen bezoeken.

Landschapstuin ’t Meihuus

Terborgseweg 19

Breedenbroek.

Meer info www.meihuus.nl

Meer berichten