Foto: PR

Luid applaus en blije gezichten tijdens 'Malmok' op Zwarte Cross

De groep 'Spelen' van Estinea heeft op zaterdag 14 juli de voorstelling Malmok gespeeld op het grootste festival van Nederland; de Zwarte Cross. En met succes!

De zes toneelspelers van 'Spelen' zijn vanaf maart bezig geweest met het instuderen van de theatervoorstelling Malmok. Voor Lisa, Johan, Wendy, Dorien, Stefanie en Caspar was dit hun eerste voorstelling. Na een try-out van Malmok in Varsseveld en in Aalten, beleefden zij de primeur op de Zwarte Cross. De uitvoering van Malmok werd door live muziek en dans ondersteund. Alles was goed georganiseerd en tot in de puntjes verzorgd. Tot twee keer toe mochten de toneelspelers optreden in de buitenlucht van de theaterweide.

Het verhaal gaat over een pelikaan genaamd Malmok die iets heel speciaals heeft gevonden en dit het liefst zo lang mogelijk geheim wil houden. Het is een universeel verhaal dat tot de verbeelding spreekt door de mooie vormgeving en de speelse manier waarop het verhaal verteld en uitgebeeld wordt.

Spannende dag
De dag van het optreden op de Zwarte Cross was een spannende dag. Door de goede voorbereidingen en door zes kanjers van toneelspelers verliep alles op rolletjes. De reacties van de spelers waren dan ook uitzinnig. Lisa: "Ik ben zo ontzettend trots op wat wij in vier maanden tijd allemaal bereikt hebben met onze groep. Wij hebben samen een ontzettend leuk stuk neergezet. Het publiek was razend enthousiast! Mijn droom was altijd al om verder te komen in de theaterwereld, om verder te groeien en om heel veel te leren en te bereiken. En die dromen komen nu uit!"

Ook Dorien kon bijna niet geloven wat hun allemaal was overkomen: "Wij werden op de Zwarte Cross behandeld als artiesten! Van het hele gebeuren backstage tot het publiek dat tijdens ons optreden opstond en ging applaudisseren. Het is zo onwerkelijk. Ik kan bijna niet beschrijven wat je op zo een moment voelt. Je kunt tegelijkertijd wel huilen en lachen van geluk. Er gaat van alles gaat door je heen. Het was zo ontzettend gaaf!"

Lovende reacties
De reacties vanuit het publiek waren lovend. Dit smaakt naar meer! Een mooie aftrap voor de productiegroep 'Spelen' van Estinea.

Het optreden op de Zwarte Cross werd mogelijk gemaakt door Richard Jongetjes, talentverbinder van de gemeente Aalten. ''Wij willen hem, de Zwarte Cross, accordeonist Rinus Wagener, dansschool 'DanzArte' en alle anderen die hebben bijgedragen dit mogelijk te maken ontzettend bedanken!'', zo laat de productiegroep weten.

Meer berichten