Foto: Jolien van Gaalen

Rondkijken in tuinen met Groei & Bloei

Wat is er voor een tuinliefhebber leuker dan om een hele dag verschillende tuinen van andere tuinierders te bekijken? Rustig rondwandelen, ideeën opdoen, met andere bezoekers ervaringen uitwisselen, et cetera.

Traditioneel organiseert Groei & Bloei afdeling Oost Gelre-Winterswijk elk jaar een Open Tuinen Dag. Dit jaar is er een samenwerking tot stand gekomen met de groep 'Open Tuinen in en om Winterswijk'.
Deze groep heeft contact met negen tuineigenaren die regelmatig hun tuin gratis openstellen voor publiek. De te bezoeken tuinen zijn zeer gevarieerd; men bezoekt onder meer landschappelijke tuinen, tuinen met een groot assortiment kruiden en groenten, vanzelfsprekend ontbreken de vijverpartijen niet evenals de rijkbloeiende borders. In alle tuinen zijn honden niet toegestaan.

Op zondag 29 juli zijn alle tuinen van 10.00 tot 17.00 uur geopend en kan men per fiets of auto deze paradijsjes bezoeken. Groei & Bloei heeft een fietsroute langs alle tuinen uitgewerkt van 40 kilometer; deze route is te vinden en uit te printen op de site: lichtenvoorde.groei.nl
Op deze site staat ook de folder van ' Open Tuinen in en om Winterswijk', hierin worden de verschillende deelnemende tuinen beschreven. Ook deze folder kan men zelf uitprinten. Voor mensen die niet over een computer/printer beschikken zijn er in elke tuin enkele routebeschrijvingen/folders beschikbaar.

Meer berichten