Afbeelding
Frank Vinkenvleugel

Veel belangstelling voor ‘Dinxperlo Herinnert’

Algemeen

DINXPERLO -  het is de eerste keer dat ‘Dinxperlo Herinnert’ is georganiseerd en er was gelijk al veel belangstelling voor dit mooie ingetogen evenement. Op zaterdag 25 november bezochten zo’n 400 bezoekers de Nieuwe Begraafplaats aan de Aaltenseweg bij het Welinkbos om samen te ‘herinneren’.

Door Waltraud Wensink

Debby Marcus, Willy Wienholts en Mirjam Westendorp zijn de initiatiefnemers en hadden wellicht gehoopt dat er zoveel mensen zouden komen. maar zeker weten doe je dat nooit, dat is altijd afwachten. Maar wat een eer hebben ze van al die voorbereidingen en wat mooi dat er zoveel vrijwilligers waren op hen te helpen om de Nieuwe Begraafplaats om te toveren tot een sfeervolle en ingetogen plek om gezamenlijk stil te staan bij een stukje gemis, herdenken en herinneringen: iets wat alle bezoekers verbond op deze bijzondere avond.

Het herinneren
dat alle
aanwezigen
verbindt


Alles was tot in de puntjes geregeld en zelfs het weer speelde op het laatste moment toch nog mee. Het hele kerkhof werd verlicht door fakkels en lichtjes, die de route van een stille tocht naar de centrale plek voerden. De stilte was speciaal en je hoorde eigenlijk alleen het geluid van knisperend hout in de vuurkorven.
Er waren verkeersregelaars, leden van de scouting Saksenheerd hielpen mee bij het uitdelen van de herdenkingslichtjes en ook gingen ze de lange stoet van mensen voor op de verlichte paden. Vervolgens was er passende muziek van Denise Kerkhof, Daan Jolink en Gisèle Marcus, er werd een zelfgeschreven verhaal voorgelezen in het dialect door Hans Tieltjes en er stond een prachtig symbolisch bloemstuk van Yvonne Duitshof.
Iedereen had een lichtje die naderhand op het graf van een dierbare gezet mocht worden, maar er waren ook mensen die het lichtje op de herinneringstafel hebben gezet of hebben meegenomen naar huis. Een ding had alle aanwezigen gemeen: de herinneringen die iedereen verbindt het samen zijn en het samen herdenken.

Indrukwekkend en
een bijzondere
sfeer


Enkele reacties van bezoekers waren: Indrukwekkend, wat mooi georganiseerd. Wat fijn dat dit wordt georganiseerd. Zoiets hadden we nog niet op deze manier. Wat is iedereen druk geweest om het er allemaal zo mooi uit te laten zien. Het is een hele bijzondere sfeer.
Na een kopje koffie, thee of warme chocolademelk gingen mensen weer naar huis en rest het de organisatie en alle vrijwilligers om alles weer op te ruimen maar wel met een goed gevoel, want dit evenement is er een die zeker gezien de grote belangstelling voor herhaling vatbaar is. Wellicht wordt het zelfs wel een jaarlijks terugkerend evenement.

Afbeelding
De lichtjes worden aangestoken. Foto: Frank Vinkenvleugel
Afbeelding
Welkomstwoord van Debby Marcus.
Afbeelding
Afbeelding
Denise Kerkhof, Gisèle Marcus en Daan Jolink.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit De Band