Mirjam Welling en Han Gesink houden een familie-expositie in Galerie 21 Breedenbroek. (foto: Roel Kleinpenning)
Mirjam Welling en Han Gesink houden een familie-expositie in Galerie 21 Breedenbroek. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Familie-expositie in Galerie 21: sieraden, schilderijen, foto's, verhalen

Galerie 21 in Breedenbroek exposeert van 1 tot en met 9 september werk van Doetinchemmers Mirjam Welling en Han Gesink en hun naaste familie. Het is een uiterst gevarieerde en verrassende expositie van verschillende kunstdisciplines.

(door Marcel van Berkum)

BREEDENBROEK - Het was Mirjam Welling, die al jaren geleden het idee had. De Doetinchemse kunstenaar exposeert regelmatig haar sieraden in galeries en ook in combinatie met andere kunstenaars. Hoe mooi zou het zijn, bedacht ze, als er een expositie gerealiseerd kon worden waar haar hele naaste familie aan zou meewerken. Makkelijker gezegd dan gedaan, want ieder lid van de kunstzinnige familie is erg druk en ze komen niet elke week bij elkaar over de vloer. 'We houden contact via de groepsapp. Dat werkt goed", vertelt ze. Ria Wiendels van Galerie 21 was direct enthousiast over het idee. Mirjam en zij hadden al eens vaker samengewerkt. Welling maakt al jaren sieraden. Haar ontwerpen zijn niet alledaags, maar een gewaagde combinatie van verschillende materialen. Zij voegt diverse metalen, zoals zilver en titanium geraffineerd samen met kleurrijke polymeerklei, textiel of acrylaat. "Met mijn bedrijfje Mirquise verkoop ik niet via een webshop. Dat vind ik onpersoonlijk. Een sieraad moet bij je passen. Samen met de klant bekijk ik wat het beste past."

Liften
Partner Han Gesink is projectbegeleider in de liftbranche. Niet direct een professie waarvan de creativiteit vanaf straalt. Het gaat op en neer. Dat wel. Maar het is maar net hoe je het invult. Han heeft een rijke fantasie en schrijft korte verhalen vanuit belevenissen tijdens zijn werk. De geboren Westendorper heeft gepubliceerd, maar zijn verhalen zijn nog vooral in zijn omgeving bekend. In Galerie 21 toont hij korte tekstjes en op verzoek leest hij ook voor uit eigen werk.
Ook de kinderen van Mirjam en Han en hun partners leveren een bijdrage aan de tentoonstelling. Het is opvallend dat zoveel gezinsleden een kunstopleiding hebben of als autodidact met kunst bezig zijn. De meesten dragen dan ook bij. Iedereen behalve Tim.

Cocktail
Het levert een smakelijke cocktail van kunstvormen op. Mirjam's dochter Lieke van der Made woont en werkt in Amsterdam, zoals veel gezinsleden. Zij is afgestudeerd aan de AHK met een masteropleiding artistic research en is op de meest uiteenlopende gebieden verbeeldend bezig. Met video, maar bijvoorbeeld ook met borduurwerk. Zij leerde Gilad Grinberg kennen in Jeruzalem. In Breedenbroek toont hij verrassende combinaties van video en muziek. Pauline Gesink maakt surrealistische schilderijen. Martijn van Koolwijk is schrijver en performer. Jacob Gesink maakt film- en fotoreportages en vriendin Tanja Matic is verslaggever en maakte indrukwekkende documentaires. Wat een variatie!

De familie-expositie is van 1 tot en met 9 september in Galerie 21 in Breedenbroek. Geopend op zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.30 uur.

Meer berichten