De eerste collecte na de zomer is die van KWF Kankerbestrijding
De eerste collecte na de zomer is die van KWF Kankerbestrijding (Foto: Welzijn Rivierstroom)

KWF-collecteweek in Dinxperlo/De Heurne

Dinxperlo – De collecteweek van KWF Kankerbestrijding start dit jaar op zondag 2 september. In deze week gaan ruim 80.000 collectanten de straat op om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. In Dinxperlo en De Heurne lopen 72 collectanten langs de deuren.

Elke euro die deze collectanten ophalen, draagt bij aan onze missie: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Zo brengen de collectanten en gevers in deze grootste collecte van Nederland de dag dichterbij dat er niemand meer sterft aan kanker. NPO Radio 2 doet verslag van onze actie.

Kanker raakt ons allemaal. 1 op de 3 mensen krijgt kanker, daarmee raakt kanker ons allemaal. Iedere collectant loopt met een eigen motivatie, zoals ook iedereen met een speciale reden iets in de collectebus doet.

Kanker raakt ons allemaal. Enkele feiten en cijfers over kanker
1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker
Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker
Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 64% nu
KWF financiert ongeveer 50% van alle onderzoeksprojecten in Nederland
Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten, waaraan circa 800 wetenschappers fulltime werken
Een onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro

Samen komen we steeds dichterbij
Samen met miljoenen mensen dromen wij van een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zo snel als zij kunnen. Zo snel als wij hen in staat stellen. Help daarom mee en geef tijdens de collecteweek. De collectant van KWF komt in de week van zondag 2 t/m 8 september bij u aan de deur of u komt onze collectanten tegen in winkelcentra, op drukke plekken in het stadshart of bij evenementen. Elke collectant kan zich legitimeren en is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en aan het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving.

Collectant gemist? Dan kunt u toch een bijdrage leveren door online te doneren via kwf.nl/doneer

Meer berichten