Café Doodgewoon 19 september in Lievelde

Leven is ook doodgaan, zullen we erover praten? Dat is het thema van Café Doodgewoon dat op 19 september gehouden wordt in Kaasboerderij Weenink in Lievelde. Inloop vanaf 19.30 uur, het programma begint om 19.45 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Doodgaan we allemaal. Zoveel is zeker. Sommige mensen weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Voor anderen speelt doodgaan (bijna) niet in het dagelijks leven. Voor veel mensen blijkt het dikwijls moeilijk om erover te praten. Want waar moet je het over hebben? Hoe doe je dat? En waarom zou je praten over doodgaan?

Mensen staan vaak weinig stil bij hoe ze willen leven wanneer het sterven nabij is. En ook: hoe maak je duidelijk aan je omgeving wat je dan zou willen? In deze bijeenkomst maken we kennis met verschillende manieren om het gesprek over het levenseinde te voeren. Kijk eens op de website www.doodgewoonbespreekbaar.nl voor informatie, tips. Er is volop gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen. Gastspreker: Bo van Aalst, trainer van Stichting STEM (STerven op je Eigen Manier)

Sponsor: Henk van Ommenfonds en Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Lichtenvoorde

Wat is een Café Doodgewoon?
Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het netwerk palliatieve zorg Oost Achterhoek heeft het initiatief genomen om deze avonden, net als op veel plaatsen in ons land, ook in de gemeente Oost Gelre te organiseren. Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, medewerkers van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg.

http://www.netwerkpalliatievezorg.nl/achterhoek/Patiënten-en-naasten/Café-Doodgewoon. Telefoon: 06 13 15 91 44

Meer berichten