Koningen zomerfeest Lintelo
Koningen zomerfeest Lintelo (Foto: COV Lintelo)

Zomerfeest Lintelo

In Lintelo kan men weer terugkijken op een prachtig zomerfeest georganiseerd door COV Lintelo. De festiviteiten begonnen op donderdagavond 23 augustus met het toneelstuk dubbel D van toneelvereniging Lintelo, waarin diverse spelers hun debuut hadden.

De vrijdagmiddag was voor de kinderen van de basisschool waar ze zich konden uitleven met de vele spelletjes. Op vrijdagavond werd de jeugdkoning Robbe Klompenhouwer en de koning Wiljo Hoftijser opgehaald door muziekvereniging Advendo Lintelo met daarachter een bonte stoet van wagens in het thema Tirol, met daarop vele verkleedde Linteloërs. Na de vaandelgroet werden na 25 jaar de vlaggen overgedragen aan een nieuwe groep enthousiastelingen. De avond werd daarna verder voortgezet op “het veldje” met een optreden van Ruud Appelhof.

Zaterdagochtend was in het teken van de zes kamp. Twaalf buurten en vriendengroepen hadden zich goed voorbereid op deze sportieve ochtend maar “die Woodies” gingen er met de eerste prijs vandoor. De middag stond in het teken van het (jeugd) koningsschieten. De jongelui van Jolo, jeugdorganisatie Lintelo zorgden voor de spelletjes en Advendo Lintelo voor de vrolijke klanken. Om half vijf had Job Ebbers de eer om de jeugdvogel er af te schieten een half uur later schoot Freek Gussinklo de vogel eraf. In de avond werden de koningen in het zonnetje gezet en de band “Tijgerbrood” zorgde voor de muzikale sfeer. Op zondagmiddag werd het feest afgesloten met Frühschoppen in de zomerzon. Voor een impressie: www.facebook.com/COV Lintelo.

Meer berichten