Con Spirito bij Gut Heidefeld in Spork
Con Spirito bij Gut Heidefeld in Spork (Foto: Rita Jansen)

Con Spirito luidt al vroeg het jubileumjaar in

Dinxperlo - Mannenkoor Con Spirito, opgericht in 1954, hoopt volgend jaar (2019) het 65 jarig jubileum te vieren. Naast de voorbereidingen voor de lopende zaken anno 2018, zoals een matineeconcert op 30 september a.s. en het kerstconcert met medewerking van het zangtalent Lizzy Ossevoort en pianist Stefan Bos, kijkt men ook al verder vooruit.

Het bestuur en muziekcommissie zijn al volop bezig met het opzetten van een raamwerk van alle jubileumactiviteiten. De leden, o.l.v. dirigent Ben Simmes, zijn ook al enige tijd geleden gestart met het instuderen van de eerste delen uit het prachtige Gloria van Antonio Vivaldi, dat tijdens het jubileumconcert op 9 november 2019 voor het voetlicht zal worden gebracht. Dit werk is oorspronkelijk geschreven voor gemengd koor maar door Dirigent Ben Simmes geweldig mooi bewerkt naar een mannenkoorzetting. Voor dit jubileumconcert is ook een orkest gecontracteerd.

Zoals al vele jaren gebruikelijk maakt een concertreis eens in de vijf jaar onderdeel uit van de jubileumactiviteiten. Ook is het einddoel voor de komende reis al vastgelegd, en wel Middelburg. Het koor heeft nu reeds, vanwege haar jubileum, een wildcard ontvangen om op 1 en 2 juni 2019 (weekend na Hemelvaart) mee te mogen draaien in het jaarlijkse Middelburg VÓLkoren Festival. Hierbij presenteren zich circa 200 koren op ongeveer 25 podia. Jaarlijks melden zich hiervoor gemiddeld 300 verenigingen aan waarvan de organisatie uiteindelijk één derde moet teleurstellen.

Omdat ‘regeren’ vooruit zien betekent wordt er intussen door de concertcommissie al gebrainstormd over thema’s die een muzikale leidraad worden voor de komende 5 jaar na dit jubileum.

Daarvoor vragen we nu al vast de hulp in van een grote groep enthousiaste (aspirant)zangers die het koor daarvoor willen komen versterken. Voor diegenen die niet zo lang willen wachten is er vanaf augustus al plaats in het projectkoor dat wordt opgezet als versterking.

Kom daarom eens sfeer proeven en draai in het komende najaar gewoon vrijblijvend mee! Praktisch allen die de afgelopen jaren zijn ingestroomd gaven unaniem aan dat ze deze stap veel eerder hadden moeten zetten, en vooraf geen idee hadden hoe leuk en ontspannen alleen al de oefenavonden verlopen.

Er moeten toch in onze regio een tien-tot vijftien tal geïnteresseerde mannen tussen de 40 en 60 jaar zijn die deze drempelloze stap zetten. Uitstellen geeft vaak afstel en dan lijkt de weg steeds moeilijker te worden! Stap over je eigen schaduw heen en verras jezelf. We helpen je met de opstart door je 5 stem/zangsessies aan te bieden. Onder leiding van een zeer ervaren zangcoach leer je snel wat het inhoudt, te zingen binnen een koor. Je leert als het ware spelende wijze en ongedwongen de eerste beginselen van bijvoorbeeld muzieknotaties lezen, lichte stemoefeningen, etc. Dit zijn erg leerzame oefensessies waar ook de geoefende zanger nog graag aan meedoet en veel van opsteekt.

Notenkennis is absoluut geen vereiste, tegenwoordig wordt veel ingestudeerd met hulp van een computerprogramma. Zingen geeft zo veel energie; het is goed voor het brein en zeer zeker voor de geest. Verbreedt jouw horizon en doe mee. Elke dinsdagavond van 19:45 tot 22:00 uur in sportcentrum Het Blauwe Meer, de Kolk 6 in Dinxperlo. Binnenkort volgt er meer informatie wanneer de sing-ins worden gegeven.

Meer berichten