Laatste open tuindag 2018 op 't Meihuus

Op zondag 23 september, van 11 - 17 uur is de laatste gelegenheid in 2018 om één van de mooiste tuinen van de Achterhoek nog te zien. U kunt deze dag genieten in de nog steeds prachtige, kleurrijke, veelzijdige en goed verzorgde tuin van: Yvonne en Wim Duitshof-Knufing, Terborgseweg 19 in Breedenbroek.

Vele bezoekers en groepen hebben dit jaar al genoten van hetgeen deze landschappelijke tuin met gepaste kunst objecten u te bieden geeft. De borders hebben nog volop kleur, men ziet herfst aster, helenium, sedum, salvia, persicaria, alcea, loodkruid, ect. en de diverse floxen en rozen die in hun tweede bloei staan, met name ook de Guirlande d’Amour boog.

Langzaam verdwijnen de uitbundigste kleuren van de meeste bloeiende planten, daarvoor in de plaats is er een variatie aan vruchten, bottels en zaden en de eerste bonte herfstkleuren van de bomen .

Met mooi weer zoekt u een plek in de tuin, die u aanspreekt en geniet van een kop koffie/thee met wat lekkers er bij. Een prachtig najaars beeld geven de zonnestralen borders, rijk beplant met vele siergrassen en vaste planten. De bloemenwei heeft zijn hoogtepunt gehad, deze is nog niet gemaaid, hierin vindt u de grote slinger border, met diverse botanische Moschata rozen, sommigen pronken al met hun bottels.

De imkers van ’t Beggelder zijn aanwezig met hun demo kast en honingproducten. Kortom, de tuin ziet er ondanks de droge zomer nog steeds fantastisch uit en is nog steeds het bezoeken waard.

De entree bedraagt € 3.00 p/p. Bezoeken van de tuin is goed te combineren met een bezoek aan dedichtbij gelegen Galerie 21. www.galerie-21.nl

meihuus.nl

Meer berichten