Foto: PR

Eindelijk weer kalfjes op fokveedag Oost-Gelderland

Op zaterdag 22 september komen de mooiste rood en zwartbonte koeien uit Achterhoek en Liemers naar Eibergen. Maar dit jaar niet alleen koeien. Ook zullen kinderen hun mooiste kalfjes gaan showen op terrein De Nieuwe Maat in Eibergen.

Sinds 2000 is een groot aantal fokveedagen opgeheven, of opgegaan in een groter gebied. De kalfjes waren sindsdien op de fokveedag Oost- Gelderland niet meer aanwezig. Maar gelukkig is het tij gekeerd en komen er op de keuring van 2018 maar liefst 19 kalfjes op het terrein De Nieuwe Maat in Eibergen. De begeleiders van deze kalveren zijn kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar. Juist deze jeugd is belangrijk voor de instandhouding van de fokveedag.

Naast de 19 kalveren worden er ook ruim 100 koeien verwacht op De Nieuwe Maat. Na een lekkere wasbeurt in de vroege ochtend wordt er gestreden om de titel mooiste koe van Oost-Gelderland. Daarnaast wordt gestreden om de titel beste bedrijfsgroep Nieuw dit jaar is het onderdeel vaarzenjackpot. Welke veehouder had in december 2017 de beste vooruitziende blik en heeft toen zijn beste, nog niet gekalfde, vaars aangemeld voor de keuring. Voor hem of haar ligt een goed gevulde envelop klaar.

Aanvang keuring 9.45 uur.
Keuring van de kalfjes start om 10.30 uur.
 

Meer berichten