Vendeliers openen de Bockbierdag in Aalten. Foto: PR
Vendeliers openen de Bockbierdag in Aalten. Foto: PR (Foto: PR)

BockbierDag en koopzondag in Aalten

AALTEN - De laatste zondag in september is dit jaar in Aalten de introductie van Nederlands bekendste speciaal bier: het Bockbier. Op de Markt en bij café Schiller kunnen speciale bockbieren worden geproefd. De winkels in het centrum openen deze 30e september hun deuren met leuke acties. Kinderen kunnen op de foto met een heuse Bokkekar.

Een intussen goed lopende combinatie op deze zondag 30 september: de traditionele BockbierDag met de Koopzondag. Bij de Aaltense winkels is het gezellig winkelen met leuke acties en in de straten zullen verschillende activiteiten te zien zijn en de markt en de cafés staan in het teken van vele soorten bockbier.

De Vendeliers van Sint Helena zullen op traditionele wijze de BockbierDag openen en het eerste vat Bockbier wordt op de Markt aangeslagen door de nieuwe Wijnkoningin Mirthe en haar prinsessen Laura, Daniëlle en Annet. Alle op dat moment aanwezige bezoekers zullen hier op een mooi glas Bockbier worden getrakteerd! De prachtige authentieke Bockbierwagen zal het eerste vat Bockbier op de Markt brengen. Kinderen kunnen een selfie maken op een heuse Bokkekar.
De diverse horeca verzamelt op de Markt en serveert bij de verschillende bockbieren passende gerechtjes. Op de Markt klinkt livemuziek deze middag en de tuin van Café Schiller biedt plaats aan een bockbiermarkt, met meer dan tien bockbieren van de tap. Een dag waarop bezoekers ook met een strippenkaart de specialiteit van de brouwers kunnen proeven: op de Markt en bij Schiller.

Koopzondag: 30 september 2018: 12:00 – 17:00 uur.
BockbierDag: vanaf 13:00 uur.
Kijk voor meer info op bockbierdag.nl

Meer berichten