Erwin Nyhoff
Erwin Nyhoff (Solo Fotografie Poppictures)

Erwin Nyhoff en Laura van Kaam in de Hofnar

Zaterdag 6 oktober vanaf 20.00 uur treedt Erwin Nyhoff, met een gastoptreden van Laura van Kaam, op in Evenementencentrum De Hofnar in Aalten

You still think that I need you. You still think that I love you. You still think that I want you. But I’m gonna leave. Met deze tekst verovert Erwin Nyhoff in het begin van de jaren negentig de Nederlandse poppodia. Nyhoff is op dat moment frontman van The Prodigal Sons; met de debuutplaat Wine of Life (1993) toert de band langs alle belangrijke poppodia, inclusief Pinkpop en Lowlands. Nyhoff speelt in het voorprogramma van Pearl Jam en Alanis Morissette en wordt tot twee keer toe uitgenodigd op het Amerikaanse South by Southwest-festival in Austin, Texas. Een tweede plaat volgt, evenals nieuwe singles. The Prodigal Sons geven, in wisselende bezetting, honderden optredens in Nederland. Zo stonden zij in 1994 op Pinkpop. Maar dan zijn The Prodigal Sons uitgespeeld.

Nyhoff gaat verder als soloartiest, met een slechts gitaar en een nieuwe plaat: Take your time. Opgenomen in Amerika, bij een grote platenmaatschappij, Warner. Geproduceerd door Richard Dodd, iemand die daarvóór werkte met onder meer met Bob Dylan, George Harrison, Freddie Mercury en Johnny Cash. Maar net als die plaat gelanceerd wordt, besluit de Amerikaanse organisatie om alle Nederlandse artiesten de laan uit te sturen. Ilse de Lange, Krezip, Postman: allemaal zitten ze ineens zonder platenmaatschappij. En het (bejubelde, recensenten zijn zéér enthousiast) soloproject van Erwin Nyhoff raakt in de vergetelheid.

En iedereen die hem daarna ziet optreden vraagt zich af: waarom is die man met die gitaar niet wereldberoemd in Nederland? Dat laatste zal niet lang meer op zich laten wachten, als Nyhoff besluit zich te kandideren voor de tv-talentenjacht The Voice of Holland. Zijn cover van Bruce Springsteen’s “The River” zorgt ervoor dat de hele jury binnen enkele seconden dolgraag met hem wil werken

Laura van Kaam
Laura van Kaam verzorgt een ontwapenende maar ook emotionele deel en tegelijkertijd vrolijke avond met de sfeer van een huiskamerconcert. Hoe bijzonder is het, wanneer een jonge vrouw met nu al een turbulent verleden er niet voor terugdeinst om dit te delen met haar publiek? Zo speels en ontwapenend als haar persoonlijkheid is, zo indrukwekkend en professioneel is haar stem en de muzikanten om haar heen. Een aaneenschakeling van eigen nummers, covers en verhalen. Daarmee raakt Laura haar gasten recht in het hart.

Voor meer informatie over de voorstelling bij streektheaterDepol.nl

Kaarten a. e 15,00 en voor jongeren onder de 16 jaar € 10,= voor deze voorstelling zijn verkrijgen bij:

Via internet www.streektheaterdepol.nl; Boekhandel Messink en Prinsen, Landstraat 39 in Aalten; Boekhandel Meneer Kees, Landstraat 7 in Aalten of ’s avond voor zover voorradig aan de kassa van het evenementencentrum De Hofnar, Polstraat 7 te Aalten.

Meer berichten