Die Slingetaler
Die Slingetaler (Foto: PR)

Ein Abend der Volksmusik met Die Slingetaler en de Bonkenbargkapel

Liefhebbers van Egerländer- en Bohmische blaasmuziek, Alpenländische Volksmusik en Duitse Schlagers kunnen op zaterdag 27 oktober weer genieten tijdens 'Ein Abend der Volksmusik' bij partycentrum 't Noorden in Aalten. Een nonstop muziekprogramma met uiteenlopende muziek uit de Alpenlanden.

Aalten - Dat de Duitstalige Volks- en Schlagermuziek een steeds grotere populariteit geniet blijkt wel uit de grote belangstelling tijdens het Frühschoppen op kermissen, volks- en oktoberfeesten en speciale thema-avonden zoals Ein Abend der Volksmusik.

Die Slingetaler presenteren dit succesvolle evenement met twee orkesten, alweer voor het vijfde achtereenvolgende jaar in Aalten. Door een zaalindeling met publiek aan tafels en twee podia kunnen de orkesten elkaar snel afwisselen, waardoor er een non-stop muziekprogramma wordt geboden en 'gemütlichkeit' een belangrijk onderdeel is van de avond. Voor iedereen die een kaartje koopt is een zitplaats beschikbaar.

Alpenländisch sausje
Het orkest bestaat dit jaar alweer bijna 12 jaar en kan terugkijken op veel succesvolle optredens in de Achterhoek en ver daarbuiten. De zes heren en twee dames brengen Alpenländische volksmuziek, Duitse Schlagers, nummers met Achterhoekse teksten, country en Nederlands- en Engelstalige evergreens, veelal voorzien van een Alpenländisch sausje, waardoor een zo breed mogelijk publiek wordt bereikt.

Bonkenbargkapel
Ook dit jaar is er weer een gastorkest uitgenodigd, de Bonkenbargkapel uit Oldenzaal, een enthousiaste kapel die al vele jaren meedraait in de wereld van de Egerländer Blaasmuziek. De Bonkenbargkapel, met zangduo Evelien en Henk, bestaat uit enthousiaste, veelal jonge mensen, die de Böhmische blaasmuziek een warm hart toedragen. Het repertoire bestaat dan ook grotendeels uit Böhmische muziek, maar ook maken zij uitstapjes naar de Moravische- en lichte muziek. De kapel staat sinds 2015 onder de bezielende leiding van kapelmeester Bennie ter Heide.

De avond, op zaterdag 27 oktober, begint om klokslag 19.30 uur en wordt rond middernacht afgesloten. Kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij Partycentrum 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44, (0543 427551) en Primera Aalten, Bredevoortsestraatweg 8. De kaarten kosten € 8,- in de voorverkoop en € 10,- 's avonds aan de zaal. Ook zijn kaarten te bestellen via de website: slingetaler.nl

Meer berichten