De totaal in Grand Café stijl gerenoveerde koffiekamer van GUV Crematorium
De totaal in Grand Café stijl gerenoveerde koffiekamer van GUV Crematorium (Foto: Bert van Asselt)

GUV houdt open dag op zondag 7 oktober

GUV Crematorium en asbestemmingsterrein De Akker te Aalten houden op zondag 7 oktober een bijzondere open dag. De nieuwe Nova Natura, 24-uurs kamer Horizon en de geheel gerenoveerde ruimtes zijn nu voor het eerst vrij toegankelijk.

Aalten - Van 13.00 uur tot 17.00 uur zullen de deuren open zijn aan de Romienendiek 2a en 2b, zodat men alle zalen en ook de oven en ovenruimte kan bekijken en ongedwongen vragen kan stellen over alles wat men wil weten.
Gerard te Roller, hoofd crematorium en uitvaartcentra, nodigt uit: “Een crematie lijkt nu wel ingeburgerd, maar wij spreken nog steeds mensen die met erg veel vragen zitten. Ook daarom organiseren wij deze open dag. Dit is een mooie gelegenheid om ongedwongen een goede indruk te krijgen van de vele mogelijkheden die we kunnen bieden bij het afscheid van een leven. En natuurlijk wordt men gastvrij ontvangen met een kopje koffie.”

”Bezoekers krijgen een plattegrond en kunnen vrij rondlopen in alle zalen en ruimtes. Overal krijgt men uitleg van onze medewerkers. Zelf ben ik een van de mensen die uitleg geven over de oven en de vele techniek die daarbij komt kijken. Daar is men vaak erg in geïnteresseerd. In de koffiekamer vindt u daarnaast informatie over alles van wat er tijdens een uitvaart mogelijk is. Zij kunnen ook als geen ander uitleggen waarom GUV anders werkt dan anderen en dat zeer voordelig voor nabestaanden is. En ook onze verzekeringsspecialisten zijn aanwezig.” aldus Norbet te Welscher, teamleider bij GUV Berkenhove.

De Akker – asbestemmingen en thanatopraxie
Op De Akker (300 meter vanaf het crematorium) wordt uitgebreid informatie gegeven over alle mogelijkheden die De Akker aan verstrooien en bijzetten biedt, van basalturn tot reusachtige zwerfstenen, bekijken. Ook kunt u zich laten informeren over de urnen en sierradencollectie die GUV u kan bieden.
In de ontvangstkamer op De Akker zal GUV's thanatopracteur, Etienne Icking, alle uitleg geven over deze relatief onbekende, maar zeer mooie manier van opbaren. Zonder koeling kan de overledene opgebaard worden en dit biedt een groot aantal voordelen.

Een bij veel mensen levende vraag, weet Bert van Asselt, directeur bij GUV. “Veel mensen weten helaas niet dat GUV altijd de uitvaart kan verzorgen. Dat is erg jammer. Vaak horen we namelijk achteraf dat men graag GUV gekozen zou hebben vanwege haar kwaliteit van dienstverlening. En als men dan ook nog weet dat GUV bij een kapitaalverzekering van derden gewoon 1.500 euro goedkoper is, heeft men vaak nog meer spijt. Wij kunnen dat tijdens de open dag uitgebreid toelichten. Mocht u een polis bij een andere verzekeraar hebben, wij vertellen u graag welke mogelijkheden er zijn.”

Goed geïnformeerd, ook uitvaartkosten toegelicht
Henk-Jan Harbers, hoofd uitvaartzorg bij GUV, licht toe: “We vinden het belangrijk mensen goed te informeren en hen gelegenheid te geven vragen te stellen. Een uitvaart is een unieke gebeurtenis. Je kunt het niet overdoen. Daarom is het belangrijk goed geïnformeerd te zijn. Vooral de extreme verschillen in tarieven zijn vaak onbekend. De GUV Uitvaartkostenmeter voor de Achterhoek helpt om de kosten van een uitvaart volgens eigen wensen te berekenen. Wij geven graag nadere uitleg waarom GUV anders werkt en daardoor zoveel goedkoper is. Wij hopen zondag 7 oktober weer veel mensen te mogen ontvangen en informeren.”

Meer berichten