deelnemers ATB tocht 2017
deelnemers ATB tocht 2017 (Foto: Henry Wezenberg)

Harm Takke ATB-tocht in Dinxperlo op zondag 14 oktober

Evenals in 2017 organiseert de WTC Dinxperlo ook in 2018 weer een volledig uitgepijlde grensoverschrijdende veldtoertocht. Deze keer op zondag 14 oktober onder een nieuwe naam, namelijk de Harm Takke ATB-tocht.

Dinxperlo - Er zijn twee routes uitgezet, een van 37 km. en en wat langere van 55 km. Bij prachtig fietsweer waren er vorig jaar maar liefst meer dan 400 deelnemers die unaniem enthousiast waren over het parcours. De organisatie hoopt dit jaar op een even grote of nog grotere deelname.

De routes van 2018 wijken weinig af van die van vorig jaar. Vanaf de star bij de kantine van SVD aan de Europastraat gaat de tocht al snel de grens over en komt via een korte aanloop over wat asfalt en daarna de Holtwicker Bach uit in de bosrijke omgeving van Schuttenstein waar dankzij de eenmalige toestemming van de Furst van Salm-Salm via kleine paden door het bos wordt gefietst.

De toch gaat daarna verder richting Isselburg en de Anholter Schweiz en langs de Wolffsee naar de meertjes bij Krupop. Van alle paden door de bossen wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt. De pauzeplek is op het erf van de boerderij van Georg Kleinhesseling. Even een mogelijkheid om de rug wat te rechten. De ATB-ers krijgen wat te drinken en te eten aangeboden. Ook is er de mogelijkheid tot toiletbezoek. Bovendien staat hier Harm Takke Tweewielers met een servicestand.

Na deze pauze komt na een paar honderd meter de splitsing. De 37 km. gaat via Anholt naar de Regniet, de 55 km. gaat via de groene grens naar het Landfort en daarna naar Engbergen waar meerdere klimmetjes moeten worden overwonnen. Na de Regniet komen beide routes weer samen en gaat het richting d Aa-strang naar het Breedenbroekse bos. Daarna is het nog maar een paar kilometers naar de kantine van SVD. Voor de fanatieke fietsers zijn een drietal Strava segmenten aangegeven, dus ga voor die KOM of QOM.

Deze tocht kan alleen maar worden georganiseerd dankzij de eenmalige toestemming van particuliere landeigenaren zoals de Furst von Salm-Salm en een aantal agrarische bedrijven. Uiteraard is de organisatie deze eigenaren daarvoor veel dank verschuldigd.

Er kan gestart worden van 8.30 - 10.00 uur bij de kantine van de voetbalclub SVD aan de Europastraat 4 in Dinxperlo. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de parkeerplaats vande voetbalclub DZSV.

Deze tocht is niet geschikt voor gewone fietsers of e-bikes. Bij problemen onderweg kan altijd het noodnummer van de WTC Dinxperlo worden gebeld : 06 25379305

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00, voor NTFU-leden € 4,00. Verzorging, technische ondersteuning door Harm Takke Tweewielers, EHBO, ophaalauto, aan alles is gedacht. Uiteraard kan de ATB na afloop worden afgespoten, en eveneens is er een douchegelegenheid.

www.wtc-dinxperlo.nl

Meer berichten