Nationale Voorleeslunch met ‘Lezen tijdens de koffie’

Op vrijdag 5 oktober wordt voor de zesde keer de Nationale Voorleeslunch georganiseerd. De Bibliotheek organiseert, in samenwerking met Stichting Marga Klompé en cbs Groen van Prinsterer ‘ Lezen tijdens de koffie’ in het Grand Café van Beth San van 10.00 tot 11.30 uur. Als voorlezer is wethouder Hans te Lindert aanwezig.

Op vrijdag 5 oktober, Nationale Ouderendag, wordt in het hele land tijdens de Nationale Voorleeslunch voorgelezen aan ouderen. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Het is een prettige en makkelijk toe te passen dagbesteding, waar de Bibliotheek van harte aan meewerkt.

Omdat de Nationale Ouderendag samenvalt met de Kinderboekenweek, zijn de leerlingen van groep 8 van cbs Groen van Prinsterer uitgenodigd om mee te doen. Rondom het thema van de Kinderboekenweek ‘Vriendschap; Kom erbij!’ wordt er een gezellige ochtend georganiseerd met als titel: ‘Lezen tijdens de koffie’. Wethouder Hans te Lindert opent de ochtend met het voorlezen van een verhaal. Daarna gaan de ouderen samen met de kinderen rondom het thema Vriendschap samen iets leuks doen. Wilt u erbij zijn? U bent van harte welkom! ‘Lezen tijdens de koffie’ is van 10.00 tot 11.30 bij het Grand Café van Beth San, Ludgerstraat 17. Deelname is gratis, graag wel even aanmelden, dat kan in de Bibliotheek, bij Beth San of telefonisch 088-0062929.

Meer berichten