Natuurlijk gekleurde wol
Natuurlijk gekleurde wol (Foto: Anna Kemp | NatuurlijkBUITEN)

Wol verven op een natuurlijke manier

Werken met natuurlijke materialen neemt volop toe aan belangstelling. Zo ook met wol. Wol is in allerlei, voornamelijk synthetische, kleuren te koop maar als je voor het eerst plantaardig geverfde wol ziet is het alsof je de zon op herfstbladeren ziet schijnen! De kleuren zijn wasecht en volledig natuurlijk met fraaie nuance verschillen.

Daarom organiseert NatuurlijkBUITEN op zondag 14 oktober de workshop ‘Wol verven op een natuurlijke manier’. Je leert op een, niet giftige, manier te beitsen en te verven met diverse planten of plantaardige onderdelen. Er wordt losse en hand gesponnen wol gebruikt van de Ryeland schapen van eigen erf maar heb je zelf wol die je wilt verven dan kan dat uiteraard ook.
Voorbeelden van de natuurlijke verfbronnen zijn o.a. uienschillen, boerenwormkruid, walnoot en karmozijn bes. Tijdens de workshop is er ook een excursie door de natuurtuin waarbij alle planten waarmee je kunt verven aanbod komen. Na afloop ga je met een kleurenwaaier aan geverfde wol naar huis.

Datum: zondag 14 oktober van 13.00 – 17.00 uur
Plaats: NatuurlijkBUITEN, Toldijk 11, Sinderen (Gld)
Docent: Aart Stans
Prijs: € 25,- inclusief koffie/thee en gebruikte materialen
Aanmelden via: info@natuurlijkbuiten.nl

Meer berichten