Foto: Sanne Wevers

Gerben Kruisselbrink vertrekt als muzikaal leider bij Winterswijks Muziek Theater

Na vijftien jaar zijn passie voor muziek gedeeld te hebben bij en met de leden van het Winterswijks Muziek Theater legt muzikaal leider Gerben Kruisselbrink in november het dirigeerstokje neer. De musical HAIR, die het WMT in november op de planken brengt, is zijn laatste voorstelling bij de vereniging.

Winterswijk - Zijn carrière bij het WMT startte in 2003 met de voorstelling Anatevka. "De eerste drie jaar was ik alleen repetitor en studeerde ik samen met de solisten de nummers in. De musical Joseph and the Technicolor Dreamcoat was de eerste voorstelling als muzikaal leider," vertelt Gerben Kruisselbrink. Als muzikaal leider ben je eindverantwoordelijk voor het hele muzikale deel van de musical. Gerben vervolgt: "Ik ben iemand die graag alles doet. Het instuderen van de nummers met solisten, groepjes en het hele ensemble, het leiden van het orkest, maar ook het overleg met de regisseur en de overige professionals die betrokken zijn bij de productie."

Na vijftien jaar vindt Gerben het tijd worden om het stokje over te dragen. "Omdat de samenstelling van de groep in de afgelopen vijftien jaar steeds is veranderd voelde het telkens als nieuw, met een nieuwe dynamiek. Maar nu is het mooi geweest. We spelen dit jaar de musical Hair, die qua muziek heel erg dicht bij mijn persoonlijke smaak zit. Alles loopt dit jaar heel erg goed, dus een mooi moment om er mee te stoppen en het stokje door te geven aan een nieuwe muzikaal leider. Zelf ga ik aan de slag bij Starlight Boulevard in Utrecht. Daarnaast blijf ik natuurlijk als muzikaal leider betrokken bij het Steengroeve Theater", aldus Gerben.

Vacature muzikaal leider
Het Winterswijks Muziek Theater is dus voor het nieuwe productiejaar op zoek naar een nieuwe muzikaal leider. Afdelingsvoorzitter Bas Coumans: "We zijn in principe op zoek naar een nieuwe muzikaal leider, maar de functie kan ook als duobaan worden ingevuld door bijvoorbeeld een koorrepetitor en een dirigent. Kandidaten die interesse hebben kunnen zich voor 25 oktober bij ons melden." Meer informatie over de vacature staat op winmt.nl. De musical HAIR is van donderdag 22 t/m zondag 25 november te zien in Theater De Storm. Kaarten voor de laatste voorstelling onder leiding van Gerben Kruisselbrink zijn te koop via 0543-519285 of theaterdestorm.nl

Meer berichten