Foto: PR

Groot deelnemersveld op ONK Boerengolf bij kaasboerderij Weenink

Zo'n 60 teams en de 40 beste Boerengolfspelers van de wereld doen mee aan het Open Nederlands Kampioenschap op de geboortegrond van de sport in Lievelde. Bij Kaasboerderij Weenink verwelkomt de organisatie ook teams uit Canada, Duitsland, België en Finland. Op 6 en 7 oktober strijden ze allemaal om de Gouden Klomp.

Lievelde - De finale van het individuele kampioenschap is zaterdagmiddag tussen 16 en 18 uur. In die wedstrijd spelen ook deelnemers die normaal op de banen van de golfsport staan. Zij zullen zich meten met de beoefenaars van de Boerengolf-sport.
De meest spannende finale is die van de teams op zondagmiddag. Vanaf 13.30 uur maken de teams uit wie zich aan het einde van de middag Nederlands Kampioen mag noemen van dit 'Open'. Er doen heren-, vrouwen en gemixte teams mee. Voor de winnaar bij de vrouwen is er de Gouden Klomp op Hoge Hak

De wedstrijd is goed te volgen. Er zijn holes in de buurt van landwegen en bestaat de mogelijkheid om met de scheidsrechter mee te lopen. Holes van dichtbij zijn hole 3 bij de koetunnel - dit is een oversteek voor koeien onder de weg door naar de kaasboerderij - en hole 8; een spectaculaire hole door een vrachtwagen van veevoerleverancier For Farmers.

Meer activiteiten
Rondom het ONK is er van alles te doen op de boerderij van de familie Weenink. Voor kinderen staat er een klimwand en een springkussen. Het terras is open en wie zich graag begeeft tussen de sporters kan de feestavond op zaterdag bezoeken De band 'Brood op de Plank' zorgt voor sfeer.

Vijftien jaar geleden werd bij Kaasboerderij Weenink het allereerste kampioenschap om de nationale titel gehouden. Toen een logisch gevolg van de enorme populariteit van het boerengolfspel. Ook in de afgelopen maand meldden nieuwe teams zich aan voor de trainingen bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde. De green ligt aan de Eimersweg 3.

Meer berichten