Vlaamse Reus
Vlaamse Reus (Foto: archief)

DKPV viert 50-jarig bestaan met jubileumshow en receptie

De Dinxperlose Konijnen- en Pluimveefokkers Vereniging viert haar 50-jarig bestaan. Op 13 oktober is er een receptie en op 12,13 en 14 oktober is er een jubileumclubshow. Beide evenementen vinden plaats in sportcentrum Het Blauwe Meer aan de De Kolk 6 te Dinxperlo.


Tot de toenmalige initiatiefnemers behoorden: wijlen Hendrik Boland (secretaris), wijlen Henk Huls (penningmeester) en het erelid Gerrit Bullée (voorzitter). Een belangrijke doelstelling van onze hobby is: oude huisdierrassen in stand houden.
We noemen de Barnevelder, Welsumer en Lakenvelder bij de hoenders en de Hollander, Havanna, Vlaamse Reus en Kleurdwerg bij de konijnen.
D.K.P.V. is een actieve kleindiersportvereniging die jaarlijks in het 2e weekend van oktober haar clubshow houdt in sportcentrum Het Blauwe Meer. Tijdens deze show tonen de leden hun mooiste dieren en proberen de prijs voor het beste dier van de show te bemachtigen.

Op deze tentoonstelling zullen onze leden enkele honderden kippen, lachduiven, konijnen, cavia's, watervogels en siervogels aan het publiek tonen. Tevens hebben wij enkele plaatselijke verenigingen en ondernemers (voederfirma, kleindierverblijven, ongedierte bestrijding) uitgenodigd om onze show wat aantrekkelijker te maken voor een breder publiek. De plaatselijke postduivenvereniging "De Grensbode" zal aanwezig zijn met een show en keuring van ongeveer 50 postduiven. Tevens zal de plaatselijke imkervereniging Dinxperlo-Gendringen aanwezig zijn met een stand. De showruimte zal opgefleurd worden door een hoveniersbedrijf.

Bovendien neemt D.K.P.V. jaarlijks deel aan de volgende evenementen:
a. D.K.P.V. is vanaf het begin (in 2018 voor de 23e keer) aanwezig op de Farm & Country Fair.
te IJzerlo/Aalten. Wij promoten er 3 dagen onze hobby.
b. Enkele leden gaan al jaren op 4 oktober (Dierendag) naar diverse basisscholen in Dinxperlo.
Kinderen van alle groepen kunnen dan konijnen knuffelen.
c. D.K.P.V. is voor het 2e jaar aanwezig met een kleindierpresentatie op Bredevoort Schittert.

Belangstellenden zijn op zaterdag 13 oktober a.s. van harte welkom op de receptie van 14.30 – 17.00 uur in sportcentrum "Het Blauwe Meer" De Kolk 6 te Dinxperlo en op 12,13 en 14 oktober op dejubileumclubshow.

Meer berichten