v.l.n.r. Heleen Hendriksen, Gerben Kruisselbrink, Joanne Grooten, Benno Spieker, Leander Grooten
v.l.n.r. Heleen Hendriksen, Gerben Kruisselbrink, Joanne Grooten, Benno Spieker, Leander Grooten (Foto PR)

Akoestisch genieten met zangeressen Heleen & Joanne

WINTERSWIJK – Twee zangeressen vertolken met een driekoppige band een variatie aan Nederlands- en Engelstalig repertoire in het Doopsgezind Kerkje aan de Torenstraat 4 in Winterswijk. Het gratis toegankelijk concert op zondag 14 oktober straalt de rust en warmte van een huiskamer uit. Het is de dames te doen om met elkaar een fijne, muzikale middag te hebben.

Heleen Hendriksen uit Hummelo en Joanne Grooten uit Winterswijk kennen elkaar al decennia. Naast hun individuele ervaringen in soulbands en koren, traden zij in verschillende samenstellingen regelmatig samen op. “Eind jaren negentig zaten we bij elkaar in vocal group Good News,” start Heleen. “Om jaren later weer het podium te delen in de gospelgroep SonRise,” vult Joanne aan. Ook treden zij de laatste jaren op in een akoestische setting met alleen gitaar.

Eigenheid van repertoire
Heleen kwam eind 2017 met het idee om een eigen concert te organiseren. “Het leek mij ontzettend leuk om iets geheel naar eigen smaak aan te kleden en in te vullen. Ik dacht meteen aan Joanne, omdat onze stemmen mooi aansluiten.” Joanne als alt, Heleen doorgaans als sopraan. “Onze stemmen kleuren goed en we werken erg prettig samen.” Gezamenlijk maakten zij een lijst van favoriete songs. Het publiek kan genieten van pop en soul van de laatste veertig jaar, alles in een akoestisch jasje. “We zingen Nederlands- en Engelstalig, ballads en uptempo.”

“We worden bijgestaan door vier mannen die weten wat ze doen.” De driekoppige band bestaat uit Gerben Kruisselbrink (piano), Leander Grooten (contrabas) en Benno Spieker (percussie). Martijn Kooistra is als vierde man onmisbaar. “Hij zorgt voor de geluidsbalans en –versterking.”

Doopsgezind Kerkje
Voor een passende locatie hoefden de dames niet lang te zoeken. In Winterswijk staat een knus en schattig kerkgebouwtje dat naast een mooi uitstraling ook een prachtige akoestiek heeft. “Het Doopsgezind Kerkje werkt als een huiskamer. Er passen maximaal 100 bezoekers in, waardoor het publiek rondom ons zit. Dat voelt warm en gezellig aan, precies wat we willen.”

Het concert begint op 14 oktober om 16:00 uur. Een kwartiertje daarvoor gaat de zaal open. De toegang is gratis. “We bieden dit aan en vinden het zelf erg leuk om te doen. Dat is onbetaalbaar voor ons. Een vrije gift wordt bij de uitgang gevraagd om de onkosten te dekken.”

Meer berichten