Jan Terlouw
Jan Terlouw (Foto: Sanne Terlouw)

Jan Terlouw laatste gast bij Stichting Vrienden van Bredevoort Boekenstad

Op zaterdag 27 oktober is Jan Terlouw de allerlaatste gast van Stichting Bredevoort Boekenstad. Sinds 1993 is Jan Terlouw beschermheer van Bredevoort Boekenstad. Hij zal een voordracht houden over zijn schrijverschap en het belang van boeken en van lezen.

Jan Terlouw is in 1931 geboren. Hij heeft wis-en natuurkunde gestudeerd. Jaren lang onderzoek op het gebied van thermonucleaire reacties. Later ging hij de politiek in. Hij was o.a. fractievoorzitter van D’66 in de Tweede Kamer, minister van Economische Zaken en Commissaris der Koningin van Gelderland.

Maar de meesten van ons kennen hem als schrijver. Vooral zijn boeken voor de jeugd zijn bekend, o.a.: Pjotr, Koning van Katoren, Oorlogswinter en Briefgeheim. Op 1 december 2016 was heel Nederland onder de indruk van zijn geweldige toespraak in De Wereld Draait Door. Dit ter ere van zijn 85e verjaardag. De rode draad is ‘het touwtje uit de brievenbus’ dat symbool staat voor integriteit en vertrouwen in elkaar van zowel de politici als de burgers. Hij pleit er ook voor het publieke belang weer centraal te stellen boven eigenbelang en winstbejag; ook roept hij op meer respect te hebben voor het milieu.

Het laatste boek van Jan Terlouw Natuurlijk (boekenweekessay van 2018) is een ode aan de natuur en een pleidooi voor duurzaamheid.

Locatie: Koppelhuis, Markt 3A Bredevoort
Datum: zaterdag 27 oktober 2018
Tijd: 15.00 – 17.00
Entree: € 15,00
Reserveren (verplicht): www.boekeninbredevoort.nl/terlouw of per telefoon: 0543-473501

Meer berichten