Een solovoorstelling naar aanleiding van het boek van Hugo Borst, gespeeld door Loek Peters.
Een solovoorstelling naar aanleiding van het boek van Hugo Borst, gespeeld door Loek Peters. (Foto: PR)

Loek Peters speelt 'Ma' in Klein Theater Dinxperlo

Dinxperlo - In Klein Theater Dinxperlo is op zaterdag 3 november (20.15 uur) de voorstelling Ma te zien. Een solovoorstelling naar aanleiding van het boek van Hugo Borst, gespeeld door Loek Peters.

Hugo Borst vindt 'mantelzorger' een raar woord, maar hij is het wel. Al enkele jaren verzorgt hij zijn moeder, die aan dementie lijdt. In zijn boek Ma (2015) schrijft hij op ontroerende en vaak geestige wijze over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Acteur Loek Peters kruipt in zijn huid en zet een verhaal van afscheid, van herinneringen, van angst voor het onbekende en van harde humor neer. Een echt en belangrijk verhaal over de laatste fase van een leven.

Hugo Borst is vereerd met de theaterbewerking van Ma en vermoedt dat zijn moeder er hetzelfde over zou denken. 'Ma zou het, als ze het zich zou realiseren, geweldig hebben gevonden als er een toneelstuk over haar en haar zoon werd geschreven.'

Inleiding voorafgaand aan de voorstelling
Voorafgaand aan de voorstelling 'Ma' vindt een inleiding plaats. Deze inleiding wordt gegeven door een dramaturg, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Ma over? Waarom koos Solo Stories dit boek van Hugo Borst om een voorstelling van te maken? Hoe bewerk je een boek tot een theatermonoloog? Wat heeft acteur Loek Peters met het thema van de voorstelling? Na afloop van de inleiding is er ruimte voor het stellen van vragen. Voor het vormgeven van de inleiding wordt ook samengewerkt met Alzheimer Nederland en landelijke vereniging voor mantelzorgers Mezzo.

De inleiding start om 19.15 uur, duurt ongeveer 30 tot 45 minuten en vindt plaats in de roze van het Kulturhus Dinxperlo. Kaarten via kleintheaterdinxperlo.nl

Meer berichten