Architect Rinke ter Haar (rechts) gaf informatie aan de bezoekers van het open huis aan Hofstraat 20, Aalten
Architect Rinke ter Haar (rechts) gaf informatie aan de bezoekers van het open huis aan Hofstraat 20, Aalten (Foto: Leo van der Linde)

Veel belangstelling open huis Hofstraat 20

Aalten - Zaterdag was er al bijtijds veel belangstelling voor het open huis aan Hofstraat 20, Aalten. In zes jaar tijd kan er heel wat veranderen. Van een bouwval veranderde het oude vervallen pand van de voormalige textielfabriek van Herman Driessen en Zn (HDZ) in een fraai verbouwd pand.

(door Leo van de Linde)

De buurt van de Hofstraat heeft jarenlang tegen een ruïne aan moeten kijken. Iedereen kon zaterdag een kijkje nemen hoe de bouwval in een ware metamorfose is veranderd. In 2013 kwam het pand in bezit van de TPN Groep en maakte men een start met de herbestemming. Eerst volgde fase 1, gebaseerd op gezondheidszorg. Men realiseerde een huisartenpraktijk, apotheek en andere gezondsheidsvoorzieningen in het achterste deel van het pand. In 2015 kwam ook het nieuwe deel van de Hofstraat in bezit van de TPN Groep, het kantoorgedeelte van de textielfabriek. Schoppers Constructie en Advies kwam in beeld voor de bouw van het voormalige kantoorgedeelte van de textielfabriek tot een nieuwe kantoorruimte passend bij de huidige ondernemers.

Samen met Rinke ter Haar, architect en Haank Bouwkundig Ingenieursbureau vormen deze het bedrijf IBOC: Integraal Bouwkundig Ontwerp & Constructie. Architect Rinke ter Haar had voorheen zijn kantoor in het oude postkantoor aan de Haartsestraat Aalten. Door groei zocht hij met andere partners een ander pand. De kantoorruimte aan de Hofstraat werd geschikt geacht als ideale locatie.

Woonzorg

Rinke: "Naast gezondheidszorg biedt dit pand nu ook woonzorg. Ik ben dit jaar 20 jaar als architect werkzaam. Er zijn voldoende opdrachten, het gaat goed met het bedrijf, al zijn opdrachten nog steeds van harte welkom".

Als cadeau kreeg Rinke een opvallend groene geit, passend in de groene omgeving van Aalten. Rinke: 'een aardig geitje' van een bevriende relatie. Inmiddels is de voormalige textielfabriek zo goed als gevuld met allerlei bedrijven. Ook voor interieur en ontwerp is men hier aan het goede adres. Jessie te Grotenhuis heeft hier haar eigen ontwerpbureau onder de naam: byJessie. Kortom aan de Hofstraat 20 is men op woongebied en architectuur van alle markten thuis.

Oude elementen van de voormalige textielfabriek zijn passend in de nieuwbouw aangebracht; een mooie fotowand met een luchtfoto van de fabriek van Herman Driessen en Zn. Ook vijf oude deuren zijn ingepast als scheidingswand tussen de kantoorruimtes. Onder het genot van een kop koffie met een gebakje namen velen een kijkje en liet men zich uitgebreid informeren.

Meer berichten