Vlnr: John van Lochem, Mark Schreurs, Xaf Houwers, Wim Dieperink, Nick Kweldam, Bor Houwers en Bart Aalbers.
Vlnr: John van Lochem, Mark Schreurs, Xaf Houwers, Wim Dieperink, Nick Kweldam, Bor Houwers en Bart Aalbers. (Foto PR)

Wim Dieperink heeft zijn eigen weg: de Wim-weg

Tijdens de opening van Sportpark Zuid, werd ook de Wim-weg geopend. Midden op het sportpark, langs de wielerbaan. Want, Wim is een wielrenner. En niet zomaar eentje. Wim Dieperink was vroeger een profrenner.

AALTEN - Via allerlei omwegen kwam hij in Aalten terecht. Je bent een fietser of niet en zo werd hij lid van De Peddelaars. Samen met Piet van Lent en René Gilthuis trainde hij de jeugd. De jeugd waaronder ook Robert Gesink maar ook de jongens die later de eerste kanjers van het Sensa Kanjers voor Kanjers Cycling team waren.

Afgelopen zondag spraken we af op het nieuwe sportpark. Samen met Wim en een afvaardiging van deze jonge wielrenners dronken we koffie. De mooiste verhalen en herinneringen kwamen op tafel. Met glinsterende ogen vertelden de jonge kornuiten over de Wim-weg. De Wim-weg is uiteraard niet het stukje wielerbaan op het nieuwe sportpark. De Wim-weg was het stukje weg wat hun wekelijkse training compleet maakte. Het stukje weg aan het einde van de training, als ze al stuk zaten.

Wekelijks trainden ze het vaste rondje via Winterswijk en Duitse grens. Het was het stukje weg vanaf de grens richting De Haart. Een stuk vals plat. Op dat punt werd er altijd gedemarreerd. Ze werden er keer op keer weer zenuwachtig van. En elke week weer, als ze dachten dat ze Wim hadden gelost, kwam hij weer van achteruit voorbij stuiven. En elke keer weer moesten de jongens er dan weer opnieuw achteraan. De Wim-weg. Voor Wim die hen zo goed heeft getraind. Hij was de aandrijver van de Peddelaars en heeft veel talent grootgebracht.

Meer berichten