De organisatoren van de AFM Hulp Week.
De organisatoren van de AFM Hulp Week. (Foto: Vanessa Wassink)

AFM Hulp Week focust op de regio

"Ik word nog bijna emotioneel als ik terug denk aan afgelopen jaar, het was zo geweldig." Marco van Lochem, initiatiefnemer van de AFM Hulp Week, krijgt een glimlach van oor tot oor als hij spreekt over 'zijn' goede doelenactie. Dit jaar stort Van Lochem zich, met zijn radiocollega's, wederom in het avontuur. De AFM Hulp Week staat gepland van 18 t/m 22 december. De volledige opbrengst gaat naar het GUV Goede doelen fonds, dat onlangs in het leven is geroepen.

(door Erwin Wamelink)

AALTEN - Zowel in 2016 als 2017 werd het eindbedrag overgemaakt naar het Nationaal Fonds Kinderhulp. Dit jaar is er het GUV Goede doelen fonds de gelukkige. "De afgelopen jaren waren prachtig en het Nationaal Fonds Kinderhulp is een geweldige stichting, dit jaar willen we de actie nog meer toespitsen op Aalten en de nabije regio." In 2016 werd er ruim 16.000 euro opgehaald, vorig jaar ging de teller zelfs voorbij de 52.000 euro. "Ik denk dat we dit jaar weer iets gaan zakken, dat is ook helemaal niet erg. Als we ergens tussen die twee bedragen uitkomen, is ons doel bereikt." Van Lochem raakte een dag na de actieweek in 2017, in gesprek met Bert van Asselt, directeur van de GUV. "We wilden beide eigenlijk iets doen met een lokaal en regionaal doel. Hier is het GUV Goede doelen fonds uit voortgekomen. In principe staan AFM en het fonds los van elkaar. Het kan dus maar zo zijn dat we volgend jaar actie voeren voor een ander doel."

GUV Goede doelenfonds
"Stichting en organisaties uit deze regio die humanitaire hulp verlenen, kunnen een beroep doen op het fonds. Denk hierbij aan mensen die leven onder de armoedegrens, ernstig ziek zijn of iets vreselijks hebben meegemaakt. Als een stichting een uitje wil organiseren voor deze mensen maar niet over de financiële middelen beschikt om dit te bekostigen, kunnen ze bij ons aankloppen. Stichtingen die met hun vraag ook bij de gemeente terecht kunnen, verwijzen wij door. De samenwerking met de gemeente Aalten is erg goed."

Hoewel de actieweek officieel pas op dinsdag 18 december start, staat de eerste inzamelingsavond al op 1 december op de agenda. In SETZ Huiskamer & Slijterij staat een propvolle muziekavond op het menu. Aan de bezoekers wordt een kleine bijdrage gevraagd, wat natuurlijk in zijn geheel ten goede komt aan de AFM-actie.

Perfecte locatie
Gedurende de goede doelenweek verkassen de diskjockeys van AFM traditiegetrouw naar Partycentrum 't Noorden. "Voor ons is dit de perfect locatie. Het ligt mooi centraal en met de diverse zalen hebben we genoeg ruimte om gasten te ontvangen en mooie thema-avonden te houden." Aan de programmering wordt nog gesleuteld maar de veiling, een Open Podium, een 'reis door de tijd' met Leo den Hartog en de afsluitende feestavond maken deel uit van het repertoire. Het officiële startschot klinkt op 18 december om 12.00 uur.

Meer berichten