WMT gaat met de musical HAIR terug in de flowerpowertijd.  Achter: Robin Schenk, Ada Rouwhorst en Ester Lammers. Voor: Desiree Drijfhout, Bart Mekking en Dennis van Zutphen,
WMT gaat met de musical HAIR terug in de flowerpowertijd. Achter: Robin Schenk, Ada Rouwhorst en Ester Lammers. Voor: Desiree Drijfhout, Bart Mekking en Dennis van Zutphen, (Foto: Wendy Plant)

Aaltens talent schittert in de flowerpower musical HAIR

Van 22 t/m 25 november staat het WMT in Theater De Storm met de musical HAIR. De bekende Broadway musical bekend van hits als ‘Aquarius’, Let the sun shine in’ en natuurlijk ‘Hair’. Een aantal rollen wordt gespeeld door leden uit Aalten en Bredevoort en de muzikale leiding is in handen van de in Barlo woonachtige Gerben Kruisselbrink.

Aalten - De musical HAIR ?is ontstaan binnen de hippiecultuur en de seksuele revolutie van de jaren ’60 in Amerika. Ada Rouwhorst speelt hippie Pink: “Het verhaal draait om de jonge Claus Hooperbukowski die het platteland achter zich laat om zich in de grote stad te melden voor de dienstplicht. In Central Park loopt hij een groep hippies tegen het lijf die protesteren tegen de oorlog in Vietnam en rebelleren voor een gezonde planeet en vrije liefde. Thema’s die ook nu nog steeds actueel zijn.”

Geestverruimende middelen
Bart Mekking speelt de rol van hippie Maus, een van de hippies die Claus tegenkomt in Central Park. Bart: “Ik maak onderdeel uit van een groep hippies die geleid wordt door George Burger. George is impulsief, een gangmaker, een tikje exhibitionistisch en een echte knuffelaar en neemt Claus direct op in onze groep. Ik ben de ritselaar van de groep en voorzie ze regelmatig van geestverruimende middelen. Op een gegeven moment loopt die helemaal uit de hand en komt Claus terecht in een soort psychedelische trip.”

Zinloze oorlog
Claus ontwaakt uit de slechte trip door de bulderende stem van een dril sergeant gespeeld door Dennis van Zutphen: “Op het eind van de trip heeft Claus het gevoel dat hij alles kwijt raakt: zijn ouders, zijn geliefde Linda en zichzelf. Het eind van de musical is meeslepend en heftig en confronteert het publiek met het feit dat veel jonge mannen gestorven zijn in een zinloze oorlog. Het is een musical die echt onder je huid gaat zitten en de boodschap die we uitdragen is nog steeds actueel: heb elkaar en de wereld lief”, aldus Dennis.

Kaartverkoop
HAIR is te zien van donderdag 22 t/m zondag 25 november. De kaarten te koop bij Theater De Storm via 0543-519285 of theaterdestorm.nl De try-out op woensdag 21 november is toegevoegd aan het speelschema, kaarten hiervoor zijn tegen gereduceerd tarief te koop.

Meer berichten