Burgemeester Anton Stapelkamp begroet Sint en zijn Pieten in 't Grachthuys, Bredevoort.
Burgemeester Anton Stapelkamp begroet Sint en zijn Pieten in 't Grachthuys, Bredevoort. (Foto: L. van der Linde)

Feestelijke intocht Sint en zijn Pieten in Bredevoort

Zaterdag was het overvol met jeugd, al dan niet verkleed als Zwarte Piet of Hulpsinterklaas in 't Grachthuys in Bredevoort. Sint en zijn Pieten waren op bezoek in het stadje.

(door Leo van de Linde)

Bredevoort - Buiten was het bar en boos weer. Getooid met een paraplu, geleend van beheerder Rini te Kulve van 't Grachthuys, togen Sint en zijn Pieten naar buiten voor een ontvangst door de jeugd. Met een politiebusje ging het vervolgens richting 't Grachthuys. Hier werd het gezelschap ontvangen door burgemeester Anton Stapelkamp. Het was voor de burgervader de eerste keer dat hij de Sint in het stadje mocht verwelkomen.

Het Spaanse gezelschap werd hartelijk begroet door de burgemeester. Hij begroette de Sint met een tweetal bekende Sinterklaasliedjes. Op het repertoire van Anton Stapelkamp stond het bekende lied: "Zie ginds komt de stoomboot". Dit werd uit volle borst meegezongen onder muzikale begeleiding van de muzikanten van VMS (Vriendschap Maakt Sterk), de drumband uit Aalten.

Dansje
Vervolgens werd een dansje uitgevoerd, waaraan burgemeester Stapelkamp spontaan meedeed. Dit ging hem goed af. Hierna werd uitgebreid de tijd genomen voor de jeugd. Eén van de kinderen speelde een prachtig lied voor de Sint op zijn saxofoon. Het werd een gezellig Sinterklaasfeest voor de jeugd in Bredevoort.

Meer berichten