Open dagen bij Landbouwmechanisatiebedrijf Klein Nibbelink in Bredevoort.
Open dagen bij Landbouwmechanisatiebedrijf Klein Nibbelink in Bredevoort. (Foto: L. van der Lind)

Veel bezoekers Open dagen bij Klein Nibbelink in Bredevoort

Bredevoort - De open dagen bij landbouwmechanisatiebedrijf Klein Nibbelink aan de Winterswijksestraat in Bredevoort heeft veel bezoekers getrokken.

(door Leo van de Linde)

Bredevoort - Na een periode van voorbereidingen is er het afgelopen jaar een compleet nieuw bedrijfspand gerealiseerd door de Firma Klein Nibbelink. Het bedrijf hield afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag open huis. Tevens vierde men het 125-jarig bestaan van het bedrijf. Klein Nibbelink Bredevoort ging in 1892 van start aan de Landstraat in Bredevoort. Daar groeide het bedrijf uit zijn jasje en verhuisde men naar de Winterswijksestraat. Het pand aldaar voldeed op een gegeven moment niet meer aan de eisen des tijds.

Bernd Klein Nibbelink besloot in 2017 tot nieuwbouw over te gaan op de huidige plek van het voormalige bedrijf. In het nieuwe pand heeft men voldoende ruimte voor de verkoop van een breed assortiment landbouwmachines. Ook beschikt men nu over een modern ingerichte werkplaats voor reparatie en onderhoud. Het nieuwe pand is vrijwel energie-neutraal. Men is van het 'gas-af'. Verwarming gebeurt met behulp van aardwarmte en warmtepompen. Het nieuwe pand biedt ruime mogelijkheden voor allerlei activiteiten van Klein Nibbelink, Het bedrijf is gespecialiseerd in land- en tuinbouwmachines, verkoopt en repareert en onderhoudt diverse merken tractoren en machines. Ook tuin- en parkmachines en compacte grondverzetmachines worden door Klein Nibbelink verkocht, gerepareerd en onderhouden.

Trots
De afgelopen dagen kon men een kijkje nemen in en rond het nieuwe bedrijfspand. Eigenaar Bernd Klein Nibbelink is een trots man. Bernd: "alleen al op vrijdag mochten we meer dan duizend mensen verwelkomen". Op zaterdagmorgen was het bijtijds druk. Men mocht vele felicitaties in ontvangst nemen. Omdat het ruim 125 jaar geleden is, dat het bedrijf van start ging, werd tevens het bedrijfsjubileum gevierd. Onder het genot van een kop koffie en wat lekkers viel dit feestelijk gebeuren bij de bezoekers zeer in de smaak.

Meer berichten