V.l.n.r.: Inge Welling (ergo) Marieke Sleeking (diëtist) Sylvia Lubbers (fysio). Foto: PR

Samenwerkingsverband in Aalten voor mensen met kanker

Sinds kort is er aan de Hofstraat in Aalten een samenwerkingsverband opgestart voor mensen met kanker. Zij kunnen nu op één plek terecht voor fysio- en oedeemtherapie (Sylvia Lubbers), ergotherapie (Inge Welling) en diëtetiek (Marieke Sleeking). Voor mensen die met kanker te maken krijgen verandert er vaak veel binnen het gezin, op het werk en bij dagelijkse bezigheden. Het is dan prettig om voor nazorg dichtbij huis terecht te kunnen.

AALTEN - Fysiotherapie de Hofstraat, Ergotherapie Achterhoek en Eten met verstand bevinden zich alle drie onder één dak aan de Hofstraat 26. Hierdoor is er sprake van korte lijnen tussen de zorgverleners, waardoor zij elkaar snel en makkelijk kunnen bereiken voor overleg. Indien wenselijk kunnen afspraken met de verschillende zorgverleners op elkaar afgestemd worden.

Fysiotherapie
Tijdens en na de behandeling van kanker kunnen mensen lichamelijke klachten krijgen zoals vermoeidheid, verminderde conditie en krachtsverlies. De Hofstraat beschikt over een ruime oefenzaal met moderne apparatuur voor een optimale revalidatie. Fysiotherapeutische begeleiding kan zowel tijdens als na de behandeling van kanker, individueel of in een groep. Maar ook voor behandeling van littekenweefsel of oedeem kunnen mensen bij Sylvia Lubbers terecht.

Ergotherapeut
De ergotherapeut biedt ondersteuning bij het inzetten van hulpmiddelen en/of hulp bij de aanvraag hiervan. Zij regelt aanpassingen in huis of helpt u bij werkhervatting. Daarnaast geeft Inge Welling tevens begeleiding over dagindeling bij vermoeidheidsklachten.

Diëtist
De diëtist geeft adviezen bij ongewenste gewichtsafname door bijvoorbeeld een verminderde eetlust of misselijkheid. Ook zijn er mensen die grip willen houden op een gewichtstoename door de hormoontherapie. Indien nodig kan Marieke Sleeking medische drinkvoeding regelen, als het met normale voeding niet lukt om op gewicht te komen en blijven.        

De samenwerking aan de Hofstraat is erop gericht om elkaar zo goed mogelijk aan te vullen. Kortom: Samen sterk tegen kanker!

Informatie
Neem contact op voor informatie of een afspraak.

Fysiotherapie de Hofstraat, Hofstraat 26, 0543-55 10 05, info@fysiodehofstraat.nl
fysiodehofstraat.nl

Ergotherapie Achterhoek Hofstraat 24, 06-15 52 36 28, info@ergotherapieachterhoek.nl
ergotherapieachterhoek.nl

Eten met verstand,Hofstraat 26, 06-54 39 32 00, info@etenmetverstand.nl
etenmetverstand.nl

Meer berichten