Noa Houwers met Faya. Foto: PR

Noa Houwers Nederlands Kampioen Behendigheid met Faya

De 17-jarige Noa Houwers is in Udenhout Nederlands Kampioen Behendigheid 2018 geworden. Ze traint al jaren en wint hiermee veel prijzen. Ze heeft twee prachtige superlieve Shelties Ziva en Faya.

Aalten - Behendigheid is een hondensport waarbij zowel hond als baas een bepaald parcours moeten lopen in een zo snel mogelijke tijd met zomin mogelijk fouten of weigeringen. Het parcours kan bestaan uit hoogtesprongen, tunnels, wip, kattenloop of een band en wisselt per onderdeel. Noa traint wekelijks bij Agility Groep (AG) Varsseveld en loopt eens in de twee weken ongeveer een wedstrijd.Deze zijn verspreid over het hele land. Je kunt je daarvoor inschrijven als je traint bij een hondenschool die is aangesloten bij de FHN (Federatie Hondensport Nederland)

Op 25 november was in Udenhout het Nederlands kampioenschap behendigheid. 's Ochtends al om vijf uur al uit de veren en eenmaal daar zei Noa: "Vandaag wil ik Nederlands Kampioen worden met Faya,voor minder ga ik niet." Dat heeft ze waargemaakt! Het allerlaatste bepalende rondje was heel erg spannend maar in plaats van stress kreeg Noa een flinke adrenaline-boost, dit ondanks de toenemende druk en alle ogen die op haar waren gericht. Toen werd ze dus Nederlands kampioen; ze kon het nauwelijks bevatten.

'Superknap'
''Het is echt superknap, want ze was een van de jongsten tussen allemaal volwassene. Bovendien is het haar allemaal niet aan komen waaien. Noa heeft veel lichamelijke problemen maar heeft door een enorme sterke wil en doorzettingsvermogen en discipline haar droom kunnen verwezenlijken'', aldus haar trotse moeder Cindy. ''Bijzonder in dit verhaal is ook dat ze nog maar een jaar met Faya trainde, een schattige, eigenzinnige, ietwat verwende Sheltie die eerst niet zo lekker liep. Maar de aanhouder wint. Met Ziva traint Noa al heel erg lang en met haar is ze derde geworden op het NK. Noa is apetrots op haar 'pluizels'. Ook ontving ze nog een kampioenstaart van de burgemeester.''

Wereldkampioenschap
Afgelopen seizoen heeft ze met Ziva meegedaan aan de selectie van het wereldkampioenschap behendigheid; ze was niet door maar een hele mooie ervaring rijker. Cindy: ''Volgend jaar wil ze het weer proberen en dan met Faya.
Maar eerst genieten van het feit dat ze Nederlands Kampioen Behendigheid 2018 is. Want dit is het allerliefste dat ze doet en het is haar uitlaatklep en iedere keer weer een klein feestje. En natuurlijk ook voor de honden want die worden ongeacht het resultaat van zo'n dag altijd flink beloond!''

Meer berichten