Foto: Vanessa Wassink

100.000 kniepertjes voor Restauratiefonds, ofeigenlijk 160.000...

AALTEN - Het team van zo'n zestig vrijwilligers van de Stichting Restauratiefonds voor de oude St. Helenakerk aan de Markt te Aalten bakt al 26 jaar kniepertjes, maar pas sinds 16 jaar geleden wordt het aantal nieuwjaarsrolletjes bijgehouden. Waar er officieus meer dan 160.000 zijn gemaakt, werd dinsdag 27 november officieel het 100.000ste kniepertje gebakken.

Sinds 1993 hebben de vrijwilligers op verschillende locaties gebakken. 'De laatste vier jaar gebeurt dat bij AZSV, die geheel belangeloos een ruimte beschikbaar stelt', aldus het bestuur van het Restauratiefonds, dat de voetbalclub zeer erkentelijk is. De wafels worden gebakken en daarna direct opgerold door een speciale ploeg met een eigen leiding. 'Er wordt vier dagen gebakken, van maandag tot en met donderdag, in groepen van vijftien, zestien vrijwilligers.'

De kniepertjes worden verkocht tijdens de 26ste editie van de Adventsmanifestatie, die plaatsheeft op zaterdag 15 december van 10.00 tot 16.00 uur. Een doosje met vijftien rolletjes kost 3 euro. De opbrengst komt ten goede aan het fonds dat 'financiële steun verleent bij restauraties en verbeteringen van de oude St. Helenakerk en de daarin aanwezige inventaris'. 

Meer berichten