Guido Uland biedt burgemeester Anton Stapelkamp het rapport met ideeën en aanbevelingen voor de Visie Dinxperlo aan.
Guido Uland biedt burgemeester Anton Stapelkamp het rapport met ideeën en aanbevelingen voor de Visie Dinxperlo aan. (Foto: Leo van der Linde)

Guido Uland biedt rapport Visie Dinxperlo aan tijdens raadsvergadering

Aalten - Guido Uland, raadslid en fractievoorzitter van de Progressieve Partij, bood tijdens de raadsvergadering op dinsdagavond het rapport met ideeën en aanbeveling voor de Visie Dinxperlo aan. Het eerste exemplaar van dit rapport werd gepresenteerd aan burgemeester Anton Stapelkamp. Vervolgens kregen de wethouders en alle raadsleden een exemplaar.

Dit rapport is samen met een vertegenwoordiging van belanghebbenden en andere inwoners van Dinxperlo tot stand gekomen. Dit naar aanleiding van een bijeenkomst op 15 augustus en 15 november 2018. Daarnaast zijn er diverse individuele gesprekken gevoerd, Het rapport is door de Progressieve Partij opgesteld. De opgenomen sugggesties komen echter vanuit de Dinxperlose samenleving. De Progressieve Partij heeft in dit rapport zijn visie op ideeën gegeven. Een aantal aanbevelingen zijn opgenomen, onder andere zorg voor een kader aan het begin van het proces, deel alle relevante informatie met belanghebbenden als gemeente, maak een tijdspad van de ontwikkelingen en zorg voor schetsen van de te ontwikkelen ruimte.

Mooie aanzet
De Progressieve Partij beseft dat het rapport niet volledig is, maar ziet het als een mooie aanzet om de discussie rondeom de centrumvisie Dinxperlo op gang te krijgen en de mensen die de bijeenkomsten hebben bezocht daarbij te betrekken. Het jaar 2019 wordt voor Dinxperlo betreffende het centrum een belangrijk jaar. Dan moet de visie op het centrum van Dinxperlo worden ontwikkeld. Eén van de onderwerpen is de plek waar de locatie van de supermarkten Jumbo en Aldi moeten komen.

De Gemeente Aalten heeft besloten de locatie waar de Metaalgaasweverij Dinxperlo (MD) niet te gebruiken voor de vestiging van de Jumbo en de Aldi, maar om te kiezen voor de locatie 'De Wegwijzer'. De provincie staat de vestiging van supermarkten buiten het kernwinkelgebied niet toe. Al heeft intussen de provincie dit beleid wel bijgesteld. Kiezen voor een plek bij 'De Wegwijzer' geeft echter veel verkeersbewegingen. Kortom er moet nog wel heel wat onderzoek gedaan worden betreffende deze kwestie. Het rapport draagt wellicht hieraan bij.

Tekst: Leo van der Linde

Meer berichten