Kor Kremer met zijn zwemgroep.
Kor Kremer met zijn zwemgroep. (Foto: Natare)

Volwassen recreanten Natare nemen afscheid van markante trainer

De zwemgroep ‘Volwassen Recreanten’ van Natare heeft op 20 december afscheid genomen van hun trainer Kor Kremer, inmiddels 82 jaar oud. Kor heeft deze groep jarenlang een zeer creatieve training gegeven.

Aalten - Vrijwel nooit liet hij de zwemmers alleen baantjes zwemmen. Wel als warming up, maar daarna ‘moest’ het anders. Dan kwamen er ballen in het water, liet hij een gasttrainer aquajogles geven of stond er reddend zwemmen op het programma. De meeste lol beleefde iedereen tijdens het ‘waterpolo-rugby’ als afsluiting van de training. Ondanks de redelijk hoge gemiddelde leeftijd in het zwembad ging het er dan fanatiek aan toe en klom menigeen met blauwe plekken uit het water.

Afscheid
De groep heeft in fases afscheid genomen van Kor. Ze begonnen met een bezoek aan het zwembad waar het allemaal begon: Zonneheuvel. Inmiddels al jaren het onderkomen van reclamebureau Frappant. De zwemmers en Kor werden gastvrij onthaald om de nodige herinneringen op te halen. Het oude zwembad is nog grotendeels intact, wat het des te leuker maakte.

Later, tijdens de training in het Walfort, werd Kor door de Sint (in welke gedaante hij ook vaak langs de rand van het bad stond) verrast met een fraai gedicht waarin de groep hun dank voor zijn inzet goed verwoordde. Na deze laatste training praatten ze nog gezellig na en kwam een afgevaardigde namens het bestuur afscheid van Kor nemen. Kor en zijn vrouw kregen cadeaubonnen en bloemen overhandigd, waarna iedereen nog van een drankje en een hapje kon genieten. Alles keurig verzorgd door zijn vrouw en een van zijn dochters.

Meer berichten