Foto: PR

Midwinterfair met Compagnie van Grolle en oude ambachten

Sneeuw, regen of storm alles kun je verwachten de laatste dagen van het jaar, echter Museum Erve Kots kan het niet deren op 29 en 30 december houden zij van 11.00 tot 17.00 uur voor de zestiende keer de Midwinterfair in het museum aan de Eimersweg 4 te Lievelde. Traditie getrouw bivakkeert de Compagnie van Grolle eind december weer bij Erve Kots.

Lievelde - Zij verblijven in het Los hoes en beelden het leven uit zoals dat was in 1627 tijdens de slag om Grolle. Er wordt authentiek gekookt, de soldaten demonstreren hun wapens en de smid bewerkt ijzer op zijn aambeeld. Zo kan men de levende geschiedenis van dichtbij bekijken, kijk ook in het Los hoes en zie hoe er gekookt wordt en hoe de vrouwen toen leefden en werkten.

De brouwers van Heeren van Borculo en Boudewijn Alberink demonstreren op deze dagen het bierbrouwen in de openlucht. In Borculo ontstond een initiatief vanuit hobbybrouwers die zich Heeren van Borculo noemen.
In het museum worden diverse oude ambachten gepresenteerd. Zo zie je hoe vroeger het ijzer werd gesmeed, hoe de rosoliemolen draait en ook de 100 jaar oude klompenmachine is in werking.
In het expositiegebouw zijn stands met kunst, zijde, hoeden, sieraden en vele andere oude en nieuwe ambachten. Op zondagmiddag is er vanaf 14.00 een optreden van singer-songwriter Dick van Altena als ambassadeur van de country muziek en hoeder van het Betuws dialect.

Kindervertier
Kinderen kunnen deze dag klomp schilderen, broodbakken, spelen in de speeltuin van het museum of speervechten met de soldaten van de Compagnie
Op diverse plekken in het museum kun je genieten en zien wat men zelf maakt, zowel nieuwe als oude ambachten. De midwinterfair is leuk te bezoeken in combinatie met het Bier Experience. Een interactieve rondgang door het Brouwhoes van hoog naar laag met doolhof, presentatie, laserschieten voor het gehele gezin.
Geniet op 29 en 30 december van het museum ambachten, allerlei stands oliebollen, kniepertjes, glühwein, verschillende soorten bier of ga op zondag genieten

Meer berichten