Karen Wevers
Karen Wevers (Foto: Roel Kleinpenning)

'Een leuke club met veel leuke collega's'

"De werkzaamheden kosten heel veel tijd, maar ik krijg er veel voor terug. De Graafschap is een leuke club en ik heb er veel leuke collega's", zegt Karen Wevers. De Aaltense, die ook parttime werkzaam is als docente in het basisonderwijs, maakt binnen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie inmiddels bijna vijf seizoenen deel uit van het team Talent & Onderwijs en de Jeugdscouting van de Doetinchemse club.

(door Maurits van Aalst)

AALTEN - Toen haar zoon Stan de overstap had gemaakt van AZSV naar De Graafschap en ze zelf zitting had genomen in de ouderraad van de betaaldvoetbalclub, zei Karen Wevers tegen George de Jong dat hij, omdat ze zelf in het onderwijs werkt, een beroep op haar kon doen als de club iemand kon gebruiken die 'iets op het gebied van onderwijs' wilde betekenen. Het lid van de raad van commissarissen van De Graafschap vroeg de Aaltense voor het team Talent & Onderwijs. "Waar collega Anke Evers de middelbare scholen voor haar rekening neemt, richt ik me op de basisscholen", geeft ze aan. "Ik onderhoud het contact met de scholen waarop onze talenten zitten en regel bijvoorbeeld vrijstelling van les. Verder verzorg ik ook de informatieavonden in samenwerking met het Rietveld Lyceum en het Metzo College voor de spelers die in groep 8 zitten en naar de middelbare school gaan."

Voor de Jeugdscouting verzorgt Karen Wevers tegelijkertijd allerhande administratieve taken. "Bij de intakegesprekken met een talent geef ik informatie over hoe bijvoorbeeld het onderwijs, het vervoer en de kleding worden geregeld. En over wat we van de ouders verwachten, want als je zoon voor De Graafschap gaat spelen, betekent dat ook iets voor je als ouder. Tijdens zo'n intake komt best veel aan bod; alles wordt goed genoemd", aldus Karen Wevers, die als 'ervaringsdeskundige' weet waarover ze praat. Ze is ook verantwoordelijk voor de gastgezinnen voor talenten die van verder komen.

Gezinnen die zich willen aanmelden als gastgezin, kunnen contact met haar opnemen via karen.wevers@degraafschap.nl.

Meer berichten