vilten van wol
vilten van wol (Foto: Textielatelier Imy)

Workshop wol vilten

NatuurlijkBUITEN organiseert op zaterdag 19 januari onder leiding van Imelada van Textielatelier Imy de workshop wol vilten. Er kan gekozen worden uit het vilten van een zachte wollen sjaal of het maken van een schilderij met wol.

Sinderen - Voor het vilten van de sjaal worden zachte plukjes Merino wol op een basis sjaal gelegd waarna deelnemers met warm water en olijfzeep de wol gaan vervilten op de sjaal. Bij opgave kan gekozen worden uit de basiskleur voor de sjaal. Op de dag zelf kiezen deelnemers de verschillende kleuren Merino lontwol waarmee de sjaal geheel naar smaak wordt ‘ingekleurd’. De wol is geverfd met ecologische verfstoffen.

Bij het vilten van een schilderij wordt gebruik gemaakt van de techniek van het natvilten op een grote vilten lap (of set van twee kleine lappen). Deze lap span je vervolgens over een canvasdoek. Een wollen schilderij is niet alleen mooi maar ook 100% natuurlijk en goed voor de akoestiek.

Kosten per workshop is €65,- alle materialen, begeleiding, consumpties en lunch zijn bij de prijs inbegrepen. Deelnemers gaan met iets unieks naar huis!

De workshop is van 10:00 tot 16:00 uur bij NatuurlijkBUITEN Sinderen. Aanmelden via: info@natuurlijkbuiten.nl

Meer berichten