Foto: PR

Leer de kunst van het midwinterhoorn bouwen

Tijdens Driekoningen hebben buiten weer de laatste tonen van de midwinterhoorn geklonken. Om deze traditie in stand te houden is ADW op zoek naar mensen die ook een hoorn willen maken en daarna eventueel erop kunnen leren blazen.

Aalten - Er wordt ieder najaar door de Blaozersgroep Aalten van de oudheidkundige vereniging Aalten Dinxperlo Wisch (ADW) een cursus georganiseerd voor het bouwen van de midwinterhoorn. Aansluitend aan deze cursus wordt een serie lessen gegeven waarin u de kunst van het blazen op de midwnterhoorn onder de knie kunt krijgen. Als je meer over de blazersgroep en het bouwen van een midwinterhoorn wilt weten kijk dan op midwinterhoorngroepaalten.nl.

Dinsdag 29 januari houdt ADW een informatie-avond voor belangstellenden. Op deze avond wordt door onze cursusleider uitleg gegeven over de aanpak van het bouwen van een hoorn, welk gereedschap je nodig hebt, welk soort stammetje gezocht moet worden en wanneer de cursus gegeven wordt. Men is welkom op 29 januari om 19.30 uur bij de fam. Rutgers, Giebinkslat 6 in De Heurne.

Aanmelden kan bij Willibrord Kruijsen Servatiusstraat 3, Aalten, w.kruijsen@planet.nl, 0543-475888 of 06-53718081

Meer berichten