Stijlvolle Gala avond Dansstudio Vieberink

Aalten - Zaterdag 26 januari was in de Hofnar in Aalten de jaarlijkse gala avond van dansstudio Vieberink. Een avond voor en door leerlingen en oud leerlingen. Met de hele avond gelegenheid om zelf te dansen; in de grote zaal en in de salonzaal. Een wedstrijd voor alle leerlingen en daarnaast diverse dansshows door eigen leerlingen.

De avond werd geopend door enkele leerlingen van de streetdance / hip hop groepen 6-9 jaar, 10-12 jaar, >13 jaar en de Boys only >7 jaar. Het thema was dit jaar Harry Potter. Dit was terug te zien in de muziek en de jongens en meiden die "het harry potter teken" op hun voorhoofd hadden. De boys en meiden lieten hip hop zien maar ook heel veel breakdance moves onder enthousiaste aanmoediging van het publiek.

De donderdag middag groep (60+) gaf een dans intermezzo omdat ze een ongeluk hadden gehad met het autootje, naar het gelijknamig liedje. Met krukken , rollators en en verband om het lichaam gingen ze uiteindelijk enorm aan het swingen. Grote hilariteit bij de groep en bij het publiek.

Ook de selectie groepen van de streetdance/ hip hop gaven een hele mooie shows. Hierbij geen thema's maar choreo's met veel variatie en vette hip hop muziek. Het thema van de streetdance/ hip hop vanaf 13 jaar was Michael Jackson. Gekleed met witte sokken, een glitter handschoen en het bekende Jackson hoedje dansten ze diverse moves van hem op zijn muziek. Gecombineerd met hip hop bewegingen.

De solo en yogadans en zumba deden met een aantal mensen die dat leuk vonden een aantal dansen op een informele manier om het publiek te laten zien wat deze dansstijlen inhoudt. De stijldansers jeugd en volwassenen verzorgden een show met als thema; "vroeg" oktober feest. Dit thema was ook te zien tijdens de optocht bij het volksfeest in Aalten. Met apres ski muziek en Duitse slagermuziek dansten ze diverse vormen van polka en walsen.

Vrij dansen
Voor iedereen was er volop gelegenheid om zelf ook te dansen. Stijldansen met de ballroom en latin maar ook sala en bachata. En uiteraard ook de diverse solo dansen. In de salon zaal was er disco met dj Tom tot 21.00 uur voor de jeugd. En na 23.00 uur ging hij weer verder met een after party. Het was een fantastische avond waar weer volop werd genoten en gedanst.

Wedstrijd
De wedstrijd om de Vieberink trofee is een wedstrijd voor leerlingen van de dansstudio uit Aalten waar de nadruk ligt op techniek en niet op hoe lang je danst. Dit in tegenstelling tot alle andere wedstrijden waar iedereen in zijn eigen klasse danst. Naast de vakjury mag het publiek ook meestemmen op hun favoriet voor de publieksprijs.

UITSLAGEN VIEBERINK CUP 2019

Runner Up
7 Erik Luiten - Jolanda Luiten

6 Herman te Paske - Paula te Paske

5 Norbert Eekelder - Jolande Eekelder

4 Tom Giesbers - Anne Giesbers

3 Henk Schuurman - Vicky Prinzen

2 Edwin Kant - Gerloeske Brezet

1 Lorenz Roebers - Femke te Lindert

Finale Vieberink Cup
6 Hans Geerdink - Ina Geerdink

5 Ivo van Gelder- Celine Colenbrander

4 Wilco Lubbers - Anouk Schurink

3 Tom Eugelink - Imalda Dragt

2 Frank Wegchelaer - Cynthia Scholten

1 Carla Temmink - Jan Henk Temmink

Publieksprijs winnaar

Carla Temmink - Jan Henk Temmink

Meer berichten