Deborah Pothof: "Ik wil die liefde voor tekenen en schilderen delen met mensen." Foto: Vanessa Wassink

Atelier Pure Passie Aalten: buiten schilderen met een veldezeltje

Passie is de drijfveer in je leven, dat wat je kracht, energie en geluk geeft. Voor Deborah Hijink-Pothof is creativiteit een passie, en het spreekt dus vanzelf dat toen ze in 2015 voor zichzelf begon, haar onderneming aan de Damstraat 41A in Aalten de naam Atelier Pure Passie gaf. "Ik wil die liefde voor tekenen en schilderen delen met mensen."

(door Corry Florijn)

AALTEN – Deborah geeft creatieve workshops in haar atelier of op locatie, en teken- en schilderlessen aan kinderen, tieners en volwassenen. Ze is gecertificeerd Powertex-docent, creatief therapeut en 'Ik leer anders'-coach voor beelddenkende kinderen.

"Ik ben niet in een hokje te plaatsen, werk zo breed mogelijk en niet volgens een vastomlijnde methode. Hierin volg ik ieders creatieve proces en coach daarin. Mijn inspiratie haal ik uit verhalen, muziek, de natuur, eigenlijk uit alles om me heen. Ik kan bijvoorbeeld verwonderd raken door een veertje of de kleuren van een bloem en wil dat dan toepassen in mijn schilderijen.

De natuur in
Als kind al was ik altijd aan het tekenen. Het liefst ging ik met mijn vader mee de natuur in en tekende ik wat ik zag. Ik ga ook graag met de cursisten naar mijn tuin aan de Bokkelderweg. Die kindjes met die veldezeltjes op pad: een prachtig gezicht. We hebben geiten geschilderd, bomen en bloemen. Tieners vinden het ook geweldig. Liggen op hun buik op de grond te schetsen.

De groepen waar ik mee werk hebben maximaal 6 volwassenen of 8 kinderen. Zo kan ik iedereen alle aandacht geven. De cursisten zijn zo enthousiast. Het is ook heel mooi om dat proces van groei mee te maken, zeker bij cursisten die eerst heel onzeker waren. Mijn atelier is klein maar heel gezellig. Ik voel er weinig voor om een grotere ruimte te huren. Deze sfeer werkt voor mij en voor de mensen.

Ik kom uit een creatieve familie, maar ook een ondernemende. Ik hou ook wel van risico's nemen. Mijn motto is positief zijn, uitgaan van het beste, alles proberen en niet opgeven. De stap was dus snel genomen toen ik de vraag kreeg vanuit mijn exposities of ik ook lessen of workshops gaf.

Creatieve energie
Spijt om ondernemer te worden heb ik geen moment gehad, ik heb er alleen maar meer creatieve energie van gekregen. Het gaat heel goed maar ik hoef er ook niet van te leven. Niet alles aan het ondernemerschap vind ik boeiend, denk aan de administratie rond boekhouding en belastingen. Ik denk erover om dat uit te besteden. Ook zou ik wat meer tijd moeten geven aan de website en Facebookpagina.

Creativiteit is onlosmakelijk met mij verbonden. Ik raak ook emotioneel betrokken bij mijn schilderijen. Het is iets vanuit mezelf. Echt, toen al mijn werk tijdens SeptemberKunst verkocht werd, heb ik daar wakker van gelegen."

atelierpurepassie.nl

Meer berichten