Foto: Persburo Busink

Lintje voor Gery Bokken

Dinxperlo - Burgemeester Stapelkamp heeft vrijdagavond een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Gery Bokken uit Dinxperlo. Hij doet dit tijdens een verenigingsactiviteit van de Reddingsbrigade Rijnwaarden in Zwembad de Boskuul in Lobith. Bokken werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bokken is sinds 1989 lid van de reddingsbrigade Rijnwaarden. Hij heeft veel diploma's behaald en is sinds 1992 bevoegd instructeur en actief bij het opleiden van de leden van de reddingsbrigade Rijnwaarden. Ondanks de sterk veranderde opleidings- en exameneisen zet hij zich nog steeds actief in voor de nieuwe generatie 'redders'. In 1993 is Bokken benoemd als bondsofficial en is hij aanwezig als examinator bij zowel examens in het zwembad als op het strand. Ook is hij betrokken bij de landelijke examenbeoordelingen van instructeurs in opleiding.

Vanaf 2007 heeft de heer Bokken ook de bevoegdheid leercoach en praktijkbegeleider. Op basis hiervan fungeert hij tot op de dag van vandaag als mentor van instructeurs in opleiding. Hij is daarnaast vrijwilliger bij de Koninklijke Bond tot het Redden van Drenkelingen. Ook heeft hij als zweminstructeur gewerkt in het Pallandtbad in Varsseveld en begeleidde hij in het kader van Hart in Beweging mensen met hartproblemen.

Meer berichten