G.O.O.G.
G.O.O.G. (Foto: PR)

Opera Meets Musical in de Hofnar

Een unieke mix van hoogtepunten uit musical-, operette en operasongs. Dat staat het publiek op zaterdag 9 maart vanaf 20.00 uur te wachten tijdens een verrassende muzikale avond in evenementencentrum De Hofnar in Aalten.

Aalten - Deze avond komt het Gelders Opera en Operette Gezelschap uit Arnhem naar Aalten. Zij oefenen wekelijks in Music Sacrum. Zo kan men luisteren naar een selectie uit Aida van G. Verdi, Don Carlos van G. Verdi, Les Contes d’Hoffmann (J. Offenbach) met de prachtige aria van Olympia, Carmen (G. Bizet) met het prachtige veel bezongen nummer Votre Toast, een selectie uit Romé et Juliette (C. Gounod), Candide (L. Bernstein), Les Misérables (C.M. Schönberg) en West Side Story (L. Bernstein)

Het is een avondvullend programma met groot koor, eigen solisten en ensemble. Het koor staat onder de kundige en professionele leiding van Hans Lamers met aan de vleugel Chris Kok.

GOOG
Het GOOG heeft een indrukwekkende historie opgebouwd. Professionals waarderen de kwaliteit en de veelzijdigheid van het gezelschap. Dat bleek uit de medewerking aan een landelijk tournee, het Weens Operette Gala, met solisten o.a. Marco Bakker, Selma Harkink en het Orchestra Particolare van Jan Stulen. Deze productie is meerdere malen uitgezonden voor televisie. In 2014 haalde het GOOG weer de media door de uitvoering van de operaproductie Eugen Onegin van Tsjaikovski. Hier deed de bekende Edese bariton Robbert Muuse mee. In 2016 in een paar theaters een concert gegeven met als gastkoor het Volendams Operakoor. In 2017 was ook een glansjaar voor het gezelschap, voor 2 uitverkochte theaters werd Carmina Burana van Carl Orff scenisch uitgevoerd. Heel uniek, op deze manier wordt de Carmina Burana weinig uitgevoerd.

Solisten/ensemble
Het GOOG is een koor, maar muziektheaterrepertoire is vaak geschreven voor solisten en ensembles. Het hangt ook van de repertoirekeuze af, maar een koor heeft die solozangers lang niet altijd zelf in huis. Omdat het GOOG ook veel concerten en andere optredens verzorgt, is vanaf 2000 serieus beleid gevoerd op de ontwikkeling en training van eigen solisten en ensemblezangers. Zij draaien overigens ook gewoon mee in het voltallige koor. Op deze manier bied ons gezelschap, naast een goede koorscholing, aan zeer ambitieuze leden een kans zich vocaal en theatraal verder te kunnen ontplooien.

Kaarten
Bestel tijdig uw kaarten en u bent nog verzekerd van een fantastische plaats. Kijk voor informatie op goog.nl of streektheateraalten.nl

Kaarten a. € 12,50 en voor deze voorstelling zijn verkrijgen via streektheateraalten.nl; Boekhandel Messink en Prinsen, Landstraat 39 in Aalten; Boekhandel Meneer Kees, Landstraat 7 in Aalten of ’s avond voor zover voorradig aan de kassa van De Hofnar, Polstraat 7 te Aalten.

Meer berichten