't Buurtschap met 'Tante Leen' in De Hofnar

Tante Leen
Tante Leen (Foto: Eigen foto, vrij van rechten)

Aalten - Zaterdag 30 maart brengt ’t Buurtschap uit Sinderen, regionaal bekend om haar vermaarde toneelstukken zoals het dagboek van Anne Frank, De Jantjes en vele andere prachtige toneelvoorstellingen, het volkstoneelstuk Tante Leen”, op het toneel van De Hofnar in Aalten.

Tante Leen' is een volksstuk die zich afspeelt in de jaren 50 in de Jordaan, geschreven door Willy Schwarze-van Putten en bewerkt door Ciska Wynia en Udo Klompenhouwer. Naast volwassen spelers zullen er ook een aantal kinderen mee doen. In de Jordaan waar het leven zich dikwijls heel wat aangenamer voordoet dan in de zogenaamde deftige wijken. Iedereen kent iedereen. Men loopt elkaar niet voorbij. Men is met elkaar begaan. Elke deur staat wagenwijd voor je open. Zo in dit spel bij tante Leen, waar iedereen in en uitloopt, zijn kopje drinkt, zijn praatje maakt en als de nood aan de man is, zijn hart uitstort. Tante Leen is de centrale figuur in deze buurtgemeenschap. Met haar nuchtere kijk op het leven en haar ontwapenende gemoedelijkheid weet zij vele problemen als sneeuw voor de zon te doen verdwijnen, waardoor menig paartje, zowel jong als oud, elkaar weer in vernieuwde liefde vindt.

Rolverdeling: Tante Leen: Ciska Wynia, Buurvrouw Stien: Moniek Vreeman, Arie: Udo Klompenhouwer, Annie (zijn vrouw); Emma Aalbers, Lou: Coen Velthorst, Nel (zijn vrouw): Eline Hobelman, Willem: Joop Lammers, Neeltje: Hanny Scholten, Opoe: Jo Bulsink, Joop: Milan Bouwman, Venter Japie: Jeroen Gesink, Rietje: Emma Wynia, Aagje: Zonne Roskamp, Accordeonist Jan: Johnny Wildenbeest

De voorstelling begint om 20:00 uur en de zaal is open vanaf 19:30 uur. Toegangsprijs € 10,=.

Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgen via de website www.streektheateraalten.nl, Boekhandel Messink en Prinsen, Landstraat 39 in Aalten; Boekhandel Meneer Kees, Landstraat 7 in Aalten of ’s avond aan de kassa van het evenementencentrum.

Meer berichten