BSO de Wensboom ruimt zwerfafval op

BSO de Wensboom (kinderopvang Humanitas) uit Dinxperlo organiseert op dinsdag 19 maart een opschoonactie in het kader van de Landelijke Opschoondag. De Landelijke Opschoondag is op zaterdag 23 maart en heeft als doel zoveel mogelijk mensen in Nederland enthousiast maken om samen aan de slag te gaan voor een schonere buurt. De kinderen ruimen samen met de begeleiders en ouders zwerfafval in de buurt van de bso op. Onder het motto ‘Eén buurt, één missie’ en ‘Iedereen doet mee’ kunnen ook buurtbewoners en lokale ondernemers meedoen.

Gewapend met vuilniszakken, hesjes en handschoenen gaan de kinderen op pad. Supporter van Schoon geeft alle scholen en bso’s die meedoen als beloning een educatieve Afvalkoffer waarmee ze nog vaak aandacht kunnen besteden aan het thema (zwerf)afval.

We starten om 15.00 op het plein van de St. Liboriusschool (Maurits Prinsstraat 25), iedereen die mee wil doen is van harte welkom.

Zuinig met de natuur

Zwerfafval is een groot probleem. Een blikje doet er meer dan 50 jaar over om te vergaan in de natuur en plastic vergaat zelfs helemaal niet. Het is belangrijk dat kinderen hier zich van bewust worden en leren om afval netjes in de prullenbak te gooien. Zo blijft de natuur schoon en hebben dieren en mensen er geen last van. De Landelijke Opschoondag helpt mee aan deze bewustwording.

Meer berichten