Zandweg in de Achterhoek
Zandweg in de Achterhoek (Foto: R.J. Baanders)

Rudolf-Jan Baanders exposeert in Galerie 21

Dinxperlo - De in Aalten woonachtige kunstenaar Rudolf-Jan Baanders zal van 16 maart t/m 7 april 2019 zijn werk exposeren in Galerie 21.

Van oorsprong is Baanders portretschilder. Nadat hij zich in 2011 in Aalten vestigde, is hij zich gaan toeleggen op het schilderen van Achterhoekse landschappen, met name in de omgeving van Aalten. Deze hebben een geheel eigen stijl die je spontaan realisme zou kunnen noemen. Door de heldere en bijzondere kleurstellingen hebben zij een vreugdevolle en optimistische uitstraling. Dit is ook terug te vinden in zijn portretten die hij schildert in zijn typerende stijl. Rudolf-Jan zich wil blijven ontwikkelen, dat blijkt ook uit zijn uitspraak ‘Morgen maak ik mijn beste schilderij.’
Samen met de bronzen beelden van Henriëtte Hemels en sieraden & objecten van Lobke Stroet is zijn werk te zien in Galerie 21 aan de Terborgseweg 21 in Breedenbroek, openingstijden zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur. Op de zondagen zijn de kunstenaars aanwezig om u meer te vertellen over hun werk.

Meer berichten