Raadsleden Henk Rijks en Margret Rensink actief op de dansvloer met ouderen tijdens de vrijwilligersdag NL Doet op de Stegemanhof, Aalten
Raadsleden Henk Rijks en Margret Rensink actief op de dansvloer met ouderen tijdens de vrijwilligersdag NL Doet op de Stegemanhof, Aalten (Foto: Leo van der Linde)

NL Doet, raadsleden dansen met ouderen Stegemanhof Aalten

Aalten - De grootste vrijwilligersdag NL Doet werd op zaterdag 16 maart gehouden. NL Doet wordt elk jaar georganiseerd door het Oranjefonds. Tienduizenden vrijwilligers doen klusjes voor verenigingen, instellingen en organisaties. Aalten blijft hierin niet achter. Op veel locaties was men druk in de weer.

Op de Stegemanhof waren de raadsleden Margret Rensink en Henk Rijks (GemeenteBelangen) zaterdagmorgen al vroeg druk met het rondbrengen van koffie met gebak voor de ouderen van dit verzorgingshuis. Hierna gingen de beentjes van de vloer. Audrey Veldkamp, van Dansstudio Vieberink, had een prachtig dansprogramma samengesteld. Danskracht overbrugt de kloof tussen gewoon gezellig dansen, waarbij men dans professioneel inzet als therapie. Danskracht is bedoeld voor geriatrische patiënten, mensen met een verstandelijke beperking, kinderen en volwassenen met psychische klachten. Het is ook uitermate geschikt voor mensen die wat minder mobiel zijn.

Er werd enthousiast meegedaan op de dansvloer in de Stegemanhof. Ook al zit je in een rolstoel, er waren volop mogelijkheden om mee te doen. Margret Rensink en Henk Rijks gingen met vele bewoners op de dansvloer. Hierbij maakte het niet uit of je aan een rolstoel gebonden bent. Het programma en de enthousiaste instructies van Audrey Veldkamp zorgden er voor dat dansen een plezierig gebeuren werd op de vrijwilligers NL Doet dag in Aalten.

Tekst: Leo van der Linde.

Meer berichten